Skip to main content

Her felles en svært lokal julegran

Årets juletre 2021 ble felt i Semsveien 90, rett ovenfor Kattugledalen.
Årets juletre 2021 ble felt i Semsveien 90, rett ovenfor Kattugledalen.
Foto: TORNY HESLE

Årets kommunale juletre for Asker sentrum fikk en kort reise denne gang.

Det 16 meter høye grantreet sto inntil mandag morgen plassert rett ved gang- og sykkelveien langs Semsveien, rett ovenfor Kattugledalen. Derfra er det rundt 1,5 kilometer til torget i Asker sentrum, utenfor jernbanestasjonen.

Vilmer (4) og Henry (2) var på vei til barnehagen med mamma Torny Hesle da de kom over det oppsiktsvekkende arbeidet med fellingen mandag morgen.

– Guttene fattet en veldig interesse for dette. Og så er det jo litt moro siden vi uansett har tenkt oss på julegrantenning til helgen, forteller mamma Torny.

– Guttene ville få med seg hele fellingsprosessen, så i dag kom vi litt for sent til barnehagen, forteller Torny Hesle med et smil.

Noe utfordrende

Som vanlig var det en møysommelig prosess å få fraktet kjempetreet til torget; Semsveien gjennom Kattugledalen er – som mange vet – er både svingete og smal. 

Vilmer (4) og Henry (2) gjorde store øyne da juletreet, en kjempegran, ble kappet i Semsveien.

Vilmer (4) og Henry (2) gjorde store øyne da juletreet, en kjempegran, ble kappet i Semsveien.

Foto: TORNY HESLE

– Vi brukte nok litt lengre tid enn planlagt, for dette er jo en lang gjenstand, sier kommunens juletreansvarlig, Lars Ivar Løkken.

Rundt 40 år

Han anslår at ferden fra fellingsstedet til torget tok rundt en halvtime. Treet ble satt opp mandag ettermiddag og skal etter hvert pyntes med rundt 3.500 lyspunkter. Offisiell tenning er lørdag førstkommende.

Det stolte grantreet er rundt 40 år gammelt, opplyser Lars Ivar Løkken, som ikke selv har talt årringene.

– Opplysningen har jeg fra eier av tomten der det sto, sier han.

Høyden på juletrærne på torget i Asker er alltid rundt 16 meter.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.