Skip to main content

Årets Blomstertog avlyst, men her kan du se mimrefilmen

Smågardistene var i ferd med å planlegge det 65. blomstertoget gjennom Bekkestua 17. mai, men ble stoppet av koronarestriksjoner. Her viser de i stedet filmen.

Blomstertoget arrangeres av Smågardistene – Stabekk skoles musikkorps hver 17. mai og trekker vanligvis 15-20.000 tilskuere til Bekkestua. 

Siden årets blomstertoget ble avlyst på grunn av koronarestriksjoner, kastet ildsjeler seg rundt og lagde film med innslag fra tidligere blomstertog. Her er det også intervjuer med dagens musikanter og taler ved ordfører og hyllester fra profilerte bæringer.

Det digitale blomstertoget viser de på sosiale medier og her på budstikka.no.

Et tidligere Blomstertog på vei gjennom Bekkestua sentrum. Toget er en viktig tradisjon på 17. mai for mange, og tusenvis pleier å møte opp for å se på det.

FOTO: SMÅGARDISTENE

Glad for alternativ

Frida Haxtow (19) er i sitt siste år med korpset. At blomstertoget er avlyst er litt trist, synes hun, men er glad for filmen. 

– Jeg hadde gledet meg til å gå i russedress i blomstertoget, som er tradisjonen. Men det er fint at vi har laget et alternativ og spennende å se hvordan blir mottatt, sier 19-åringen.

Også kultursjefen i Bærum kommune, Berit Inger Øen, er glad for Smågardistenes tiltak, selv om hun vil savne det virkelige blomstertoget.

– Det er godt vi har et alternativ og kanskje kan vi nå ut til mange flere med dette. Mye av det vi gjør i disse dager er en praksis vi kan overføre til senere år. For eksempel festforestillingen fra Bærum Kulturhus som sendes digitalt 17. mai.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.