Skip to main content

Ferrari- og Maserati-forhandleren på Nesbru er solgt

OPPKJØP: Mindre enn et år etter at Olav Medhus (t.v.) og Thomas Kleven forlot Autostrada Sport på Nesbru til fordel for Autoxo på Høvik, overtar de sin tidligere arbeidsplass.

Millionbilbutikken Autostrada Sport på Nesbru er solgt til «gamle kjente» i luksusbilforretningen Autoxo på Høvik.

Det er nettstedet Bilnytt som melder dette tirsdag ettermiddag.

Det satt gode og gamle kjente på begge sider av bordet, da avtalen ble undertegnet. Autostrada-eier Gisle Valen (46) fra Skien etablerte Autostrada Sport sammen med blant andre Olav Medhus i 2008 – og mens Valen etter hvert konsentrerte seg om å bygge opp Autostrada Gruppen, bygde Medhus opp datterselskapet i Asker.

LES OGSÅ: Her er de mest populære millionbilene i Asker og Bærum

45-åringen fra Oslo var aktiv på Nesbru inntil han tok med seg daglig leder Thomas Kleven og åpnet Autoxo i det gamle Scandic-bygget på Ramstadsletta i fjor høst.

Medhus eier Autoxo 50/50 med Michael Stang Treschow (29) fra Stavern – og nå har de altså kjøpt Medhus’ tidligere arbeidsplass.

Rendyrker driften

Autostrada Sport endrer med dette navn til Autoxo Sport, og skal fortsette driften i eksisterende lokaler på Nesbru. Selskapet vil rendyrke driften som forhandler av Ferrari og Maserati, opplyser Medhus.

– Vi er meget fornøyd med løsningen vi har kommet frem til. Få kjenner Autostrada Sport bedre enn Olav Medhus, som var med fra oppstarten, og Thomas Kleven som var daglig leder frem til høsten 2015, sier Gisle Valen til Bilnytt.

LES OGSÅ: Susende Ferrari-salg

Millionbutikker

Autoxo omsatte for 105 millioner kroner og gikk med 1 million kroner i driftsoverskudd i løpet av et drøyt halvår med drift i 2015.

Fjorårstallene for Autostrada Sport er ennå ikke kjent, men selskapet omsatte for 240 millioner kroner og gikk med 24.000 kroner i underskudd før skatt i 2014.

Les flere artikler