Skip to main content

340 millioner kroner til E18

PRESENTERT PÅ HØVIK: Samferdselsminister Jon Georg Dale (til venstre) og kunnskapsminister Jan Tore Sanner lover at arbeidene med ny E18 kan starte.

340 millioner kroner er satt av i år til ny E18 i revidert statsbudsjett, og arbeidet kan starte.

Kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H) og samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) presenterte nyheten i trafikksuset fra E18 på Høvik i formiddag.

–  Nå har vi sikret finaniseringen frem til bompengeproposisjonen kommer, og kan starte E18-arbeidet, sier samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp), og fortsetter:

– Dette er et viktig prosjekt, ikke bare for lokalmiljøet her, men for hele landet. Nå er vi sikret den finaniseringen som trengs for arbeidet i 2019 og 2020. Jeg håper det kan kjøres biler på nye E18 her i 2027, og ikke 2028, som har vært nevnt tidligere.

– Bærebjelke i Oslopakke 3

– Nå er det helt avgjørende at Oslo kommune aksepterer at E18 er en bærebjelke i Oslopakke 3, og at veien kommer. Og folk i dette området har allerede betalt bompenger i 10 år, sier kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H).

De to møtte pressen i dag klokken 11.00 på broen over E18 ved Høvik.

Ny E18: 

Iherdig lobbyvirksomhet

Da Budstikka snakket med Bærums ordfører Lisbeth Hammer Krog (H) i går, mandag, sa hun følgende:

– Jeg forventer at det kommer penger til E18 i det reviderte statsbudsjettet som legges frem tirsdag, sa hun.

Bærums ordfører Lisbeth Hammer Krog har de siste månedene jobbet iherdig for å få Solbergs regjering til snu. Hun har blant annet hatt møte med samferdselsministeren.

– Jeg ber med dette om et møte for å diskutere hvordan vi kan unngå at dette viktige samferdselsprosjektet blir skjøvet ut i tid. En utsettelse vil ha svært negative følger for pendlere, næringsliv på Sørlandet og Vestlandet, og for innbyggere som bor langs veien, understreket Hammer Krog i januar.

Møtet ble avholdt i slutten av januar, uten at det kom noe mer konkret ut av det.

Frykter tøffere kamp om veipenger når Bærum går inn i Viken fylke

Vegvesenet panikkryddet før politikerbefaring i E18-nabolag 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.