Skip to main content

Høvik vant i snøværet

MÅLSCORER: Alexander Serov scoret åpningsmålet til Høvik i kveldens dramatiske 4-3-seier over Ready.

Høvik nektet å gi opp i snøværet i Bærum Idrettspark. De hentet opp Readys ledelse og vant 4-3 etter en dramatisk avslutning.

Høvik - Ready 4-3 (1-1)

– Det føles veldig godt nå. Dette var en skikkelig jobbeseier, rett og slett. Jeg må innrømme at det ikke er så morsomt å spille når forholdene er som i dag, fordi man på grunn av snøen blir løpende mest imellom, sier lagkaptein Alexander Pladsen rett etter kampslutt.

Han var fornøyd med laginnsatsen og moralen laget viste da de hentet opp ledelsen til Ready, og med måten de holdt unna på i de siste minuttene.

– Vi jobber bra sammen. Vi gjør en kjempeinnsats over hele banen. Det er gøy å vinne når det sitter så langt inne, smiler kapteinen.

LES OGSÅ: Full krise på Høvik, kunstisen sprekker opp

Slitt med banen

Høvik har gjennom årets bandysesong hatt store problemer med hjemmebanen sin. Sprø is har skapt hull, som har gjort at dommerne ved enkelte anledninger har måttet avlyse eller avbryte kamper. Høvik har derfor spilt hjemmekampene sine på Rud, noe som var tilfellet søndag kveld også.

Leder i Høvik bandy, Jørn Follesø, synes det er synd at nok en kamp ble flyttet.

– Det synes jeg ikke noe om, rett og slett. Vi har i dag gjennomført alt av aldersbestemte kamper og hatt publikumstid på Høvikbanen. Men grunnet mildværet tok det lengre tid enn forventet å reparere. Vi hadde banen på Rud i reserve i dag, og det viktigste er at kampen blir gjennomført, kommenterer Jørn.

Han synes spillerne har taklet alt rotet rundt banen bra.

– Jeg føler ikke det påvirker oss noe særlig. Vi har fått kjørt treninger, og det fungerer godt. Vi har 400 spillere i klubben, og alle andre lag spiller det de skal, og det mener jeg er vel så viktig, fortsetter lederen.

Førstkommende fredag skal det utsatte lokaloppgjøret mot Stabæk spilles.

På spørsmål om Follesø tror kampen spilles på Høvikbanen, svarer han følgende:

– Vi håper det, og jobber for det.

Alexander Pladsen synes også det er trist at lagets egentlige hjemmebane ikke er friskmeldt for eliteseriespill enda.

- Det er trist for oss, vi har lyst til å spille der nede.

Han er en smule mer negativ enn Follesø når det gjelder hvilke konsekvenser hullene i isen på Høvik har skapt for laget.

- Det er klart det har påvirket. Vi har hatt syv treninger på stor bane denne sesongen. Vi savner kontinuiteten med å ha en bane å komme ned på og hvor det er ordentlig ramme rundt både treninger og kamper, sier veteranen.

LES OGSÅ:Høvik vant etter å ha ligger under

Startet best

Det var hjemmelaget som kom best i gang i snøværet i Bærum Idrettspark. Tempoet bar preg av at det lå et godt lag med snø på isen, og begge lagene slet med å få til noe finspill. Det var Høvik som åpnet målkontoen først, etter et langskudd fra Alexander Serov åtte minutter ut i kampen.

Ready meldte seg på etter åpningsmålet til Høvik og kom til flere farligheter i minuttene etterpå. Kun en god Simen Kjøllmoen i Høvik-buret hindret bortelaget fra å utligne. Men laget fra Oslo presset på og fikk utligningen sin etter 32 minutter.

På grunn av snøværet ble det besluttet at kampen skulle spilles over 3x30 minutter. Lagene byttet imidlertid side etter 45 minutter, og like etter sidebyttet var det bortelaget som gikk opp i føringen, etter at Kjøllmoen måtte gi retur på et hardt skudd.

LES OGSÅ: Stabæk vant nervepirrende toppkamp

Dramatisk avslutning

Etter mange målfattige minutter i Bærum idrettspark, begynte målene å renne inn mot slutten.

Først utlignet Høvik til 2–2 ved Ola Stokke da det gjensto 20 minutter, en scoring som virkelig ga blod på tann for hjemmelaget. I minuttene etter skapte de haugevis av sjanser, og presset ga utteling da Nikolai Salin sendte Høvik foran 3-2.

Gleden var dog kortvarig, for minuttet etter utlignet Ready til 3–3, før Maxim Pyanov sørget for ny Høvik-jubel da han scoret 4–3 på straffe, noe som også ble sluttresultatet.

Kampfakta:

Høvik 4 (1)

Ready 3 (1)

Bandy, eliteserien menn

Mål: 1-0 (8.) Alexander Serov, 1-1 (32.) Aksel Trygstad Lamache, 1-2 (50). Filip Hallmén, 2-2 (69.) Ola Nes Stokke, 3-2 (79.) Nikolai Salin, 3-3 (81.) Jacob Rønneberg, 4-3 (86.) Maxim Pyanov

Tilskuere: Cirka 25 på Bærums idrettspark

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.