Skip to main content

Høvik tapte etter straffedrama: – Finale var over all forventning

Sølvvinnerne fra Høvik etter tirsdagens kamp. - Jeg er kjempestolt av hele gjengen, sier Høvik-kaptein Sandra Follesø.

Sølvvinnerne fra Høvik etter tirsdagens kamp. - Jeg er kjempestolt av hele gjengen, sier Høvik-kaptein Sandra Follesø.

Foto: Anders Rødaas Aspelund

NM-finalen mellom Høvik og Ready hadde «alt», men endte dessverre for Høvik med Ready-seier. Bæringene er likevel stolte av prestasjonen.

READY – HØVIK 4–4 (6-5 etter straffer)

– Følelsen er egentlig ganske bra. Vi hadde ikke forhåpninger eller forventninger om å komme til NM-finale i det hele tatt, så at vi i det hele tatt står her, etter å ha gjort en veldig bra kamp og spilt kjempejevnt mot Ready på deres hjemmebane, er over all forventning, sier Laura Follesø.

Hun og Høvik tapte NM-finalen med knappest mulig margin tirsdag – i det som ble en finalethriller av de sjeldne. Etter at Høvik ledet 3–1 halvveis, snudde Ready kampen til 4–3 i andre omgang. Follesø utlignet fire minutter før slutt, og sikret 4–4. Og da Ready brente et straffeslag rett før kampslutt, måtte oppgjøret gå til ekstraomganger – der første mål vinner.

Tross gode muligheter scoret imidlertid ingen i spilleforlengelsen, og finalen gikk til straffeslag. Her vant Ready 2–1, etter at kun Lara Sophie Bakker traff nettmaskene for Høvik.

– Vi har mange unge spillere i laget, og at de tør å gå frem og stille seg opp, og sier: «Jeg vil prøve», det står det så respekt av. Jeg er kjempestolt av hele gjengen. Det er utrolig moro å se dem, sier Høvik-kaptein Sandra Follesø – som sendte Høvik i føringen i selve kampen, med et skudd fra skrå vinkel. 

Andrea Aslaksen økte til 2-0, etter å iskaldt ha satt en retur etter et stolpeskudd fra Sandra Follesø, mens Laura Follesø satte 3–1 før hvilen direkte fra et frislag. Sistnevnte scoret altså også Høviks siste.

Laura Follesø med toppscorertittelen for inneværende sesong.

Laura Follesø med toppscorertittelen for inneværende sesong.

Foto: Anders Rødaas Aspelund

Første på tre år

Tirsdagens NM-finale var den førstehele tre år, etter at koronapandemien har satt en stopper for de to foregående finalene. I 2019 vant Høvik 7–1 over Ready/Ullevål.

– Og vi har vært finaleklare alle årene. Det var veldig gøy å spille finale igjen, ler Laura.

– Det har vært tøft å holde motivasjonen oppe. Vi har også mistet en del spillere på grunn av det – det har ikke vært så mye å se frem mot. Vi fikk heldigvis VM i Oslo, rett før koronaen, og nå får vi reise igjen. Det tror jeg er bra for rekrutteringen, og for gjengen, supplerer Sandra.

Sandra Follesø mottar sølvmedaljen etter NM-finalen.

Sandra Follesø mottar sølvmedaljen etter NM-finalen.

Foto: Anders Rødaas Aspelund

Under tirsdagens kamp var det da også stappfullt på tribunen ved den såkalte Gressbanen i Oslo, hjemmebanen til Ready. Og Høvik-fansen, unge som eldre, ga virkelig god lyd fra seg.

– Det er kjempegøy at så mange kommer og ser på dame-bandy, og at den får oppmerksomhet. Det er veldig morsomt å se så mange unge jenter som kommer og støtter oss som er litt eldre, sier Laura, som for øvrig fikk prisen for årets toppscorer, med 37 mål på elleve kamper i seriespillet.

– Plutselig vår tur

Allerede gror det gror godt i Høvik. Laget har flest spillere uttatt til det kommende U17-VM.

– Og det er jo helt utrolig, og kjempemorsomt. De erfarne kan begynne å lære fra seg litt kunnskap nedover, og det ser man. Vi er tydelig best på å få frem de beste individuelle spillerne, sier Sandra

– Og så er det dere som løfter trofeet som NM-mestere i 2023?

– Vi får se, vi får se. Vi fortsetter å spille og ha det gøy, og så er det plutselig vår tur, ler Laura.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.