Skip to main content

Her satses det på jentene

Skryter av klubben: Ingebjørg Knutsen (16) er kaptein på Høviks jenter 17-lag som tidligere i høst gjorde en sterk prestasjon og ble nummer fem i U17-World Cup i Sverige. Hun er strålende fornøyd med jobben klubben legger ned for at de skal få et best mulig tilbud.ALLE FOTO: KNUT BJERKE
Skryter av klubben: Ingebjørg Knutsen (16) er kaptein på Høviks jenter 17-lag som tidligere i høst gjorde en sterk prestasjon og ble nummer fem i U17-World Cup i Sverige. Hun er strålende fornøyd med jobben klubben legger ned for at de skal få et best mulig tilbud.ALLE FOTO: KNUT BJERKE

Høvik bandy satser hardt for å gi jentene et best mulig tilbud. Det resulterte i en sterk 5. plass i U17-World Cup.

Høvik bandy satser hardt på jentene, og jobber målrettet for at så mange som mulig skal holde på lenge. Som så mange andre idretter merker de stort frafall når videregående skole og spesielt studietiden nærmer seg, men i de yngre rekkene gror det godt. Det vises blant annet på seniorlaget på damesiden, hvor hovedvekten av spillere er i tenårene. Og Norges U17-landslag består i hovedsak av spillere fra Høvik og Ready.

– Høvik satser veldig mye på oss jenter, og vi har et veldig stort jentemiljø i forhold til de andre klubbene, sier Ingebjørg Knutsen (16).

Lørdag formiddag var hun og resten av Høviks jenter 17-lag på Stabekkbanen, hvor de nå legger grunnlaget for sesongen som er rett rundt hjørnet. De trente sammen med U17-guttene, som flere av jentespillerne har spilt på lag med, og i treningens avsluttende internkamp var det uhyre jevnt.

– Vi er jo like gode som gutta. Vi spiller jevnt med dem, slår Knutsen fast.

SE BILDER: Bandysesongen er her

Imponerte i Sverige

Det er ikke bare på treningsisen at Høvik-jentene slår fra seg. I slutten av september var de som eneste norske lag i U17-World Cup i Sverige, hvor de imponerte med en sterk 5. plass.

Konkurrentene var for det meste svenske lag. Høvik-jentene merket godt nivåforskjellen til landet hvor mange innendørs-baner gjør det mulig å trene og spille bandy året rundt.

– De har jo is på sommeren også, så de trener hele året. Det er starten på sesongen for oss, så vi merker jo at de har spilt mer, sier Høviks U17-kaptein Knutsen, som innrømmer at hun er litt misunnelig på de svenske forholdene.

TILRETTELEGGER: Lagleder Jørn Follesø og resten av Høvik bandy satser hardt for å gi jentene et best mulig tilbud.
TILRETTELEGGER: Lagleder Jørn Follesø og resten av Høvik bandy satser hardt for å gi jentene et best mulig tilbud.

LES OGSÅ: Stabæk vil ta grep om bandy-tronen med svenskehjelp

– Like tøffe som guttene

Det samme er 15 år gamle Silje Listuen. På tross av sin unge alder er hun godt vant med å spille mot voksne spillere i norsk serie.

Selv om motstanderne da kanskje er sterkere og mer erfarne, er det en annen verden når de møter jevnaldrende i Sverige.

– Det går mye fortere, og vi er også nødt til å spille fortere for å henge med, forteller hun.

Det gjør at de var et sterkere lag da de kom tilbake fra Sverige enn de var før World Cup, mener hun.

De er likevel godt vant med at det kan gå hurtig for seg. Lørdagens trening var et godt eksempel på det. Da jentene dro opp tempoet, slet guttene med å henge med i forsvar.

– De fleste av oss spiller med guttene til vanlig. Det er mye tøffere, og jeg føler at jeg får litt bedre trening, men alle på damelaget er jo like tøffe som guttene, sier Listuen.

LES OGSÅ: Stabæk-seier i sesongens første hjemmekamp

Drømmer om VM

I vinter spilles bandy-VM for kvinner i amerikanske Minneapolis. Flere av de unge Høvik-spillerne avslører at de har et håp om å få være med dit. Ingebjørg Knutsen er ikke noe unntak. Hun er egentlig et år for ung til å spille på seniorlandslaget, men siden det ikke er noe U17-VM denne vinteren, kan hun få lov til å være med hvis hun blir tatt ut.

Selv om juniorlandslaget har en stor andel Høvik-spillere, er det ingen automatikk i at det gir mange VM-plasser på spillere fra laget.

– Det å spille på landslaget er en ting, det å bli tatt ut til å være med til VM noe annet, sier Knutsen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.