Skip to main content

Håper fem blir lykketallet

AVBALANSERT STORSCORER: Laura Follesø (i midten) har banket inn haugevis med mål for Høvik denne sesongen – et Høvik-lag som har vært sine motstandere overlegne. Men Follesø har vært med på å tape finaler tidligere, og sier at de ikke tar noe for gitt før lørdag. FOTO: PRIVAT

Laura Follesø (16) har banket inn 69 mål for Høvik denne sesongen. Nå drømmer hun og laget om å endelig vinne en NM-tittel.

Følg Høvik - Ready/Ullevål her fra klokken 13.00

– Å spille NM-finale er noe helt eget, og var sesongens store mål. Vi har vært med i flere finaler tidligere, men de gikk ikke vår vei. Derfor er alle på laget ekstra skjerpet før årets finale, sier Laura Follesø.

Klokken 13 lørdag går hun og lagvenninnene i Høvik ut på Marienlyst kunstis for å spille NM-finale mot Ready/Ullevål.

Dette er bærumsklubbens femte strake finale. De fire foregående har endt med tap.

I år har dog Høvik feid gjennom både serie- og sluttspill.

Tolv seire av tolv mulige i serien, og 145–22 i målforskjell, ble fulgt opp med seire på 13–1 og 14–5 i semifinalen, som spilles i en serie på best av tre.

– Jeg tror vi har en bedre følelse før finalen i år enn tidligere, i og med at vi har gjort det så bra, sier Follesø.

– Men vi er ungt lag, og alle er veldig enige om at vi skal ta være skjerpet. Vi forventer ikke å vinne enkelt. Alle er fokuserte og vil gjøre en best mulig kamp.

LES OGSÅ: Her svever jentene på rosa bandyskyer

Fantomsesong

Tross sin unge alder, forteller Follesø at hun selv har spilt «et par» av finalene som endte med tap – og at hun var så ung i sin første at hun måtte søke disposisjon. I år har hun imidlertid, i likhet med Høvik, hatt en fantomsesong.

69 mål er det blitt, på 14 kamper. Follesø er overlegen toppscorer i både serie og NM.

– Dette er min suverent beste sesong så langt, sier Follesø – som er blitt belønnet med en plass i U17-VM om en uke.

Hun forteller at hun kommer fra en bandyfamilie – både søsteren og broren spiller bandy.

Follesø har derfor drevet med sporten siden hun var svært ung, og foreldrene er fremdeles omtrent alltid på tribunen når hun spiller kamp.

LES OGSÅ: Halvparten av landslaget er fra Høvik

VM-tur i julepresang

Follesø tror det at alle rundt henne er engasjerte har bidratt til supersesongen.

– Jeg er også heldig, og har fått være med på mange bandyturer. For eksempel til world cup og U17-VM i 2017. Jeg fikk også tur til Kina for å se VM i julegave.

– I tillegg har vi fått ny trener, og jeg har omtrent bare spilt spiss denne sesongen, i motsetning til tidligere. Da spilte jeg mye oftere midtbane, sier Follesø.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.