Skip to main content

Endelig ble Høvik norgesmestere

JAAA: Sandra Follesø jubler etter å ha scoret for Høvik under NM-finalen lørdag. Høvik vant til slutt forholdsvis enkelt mot Ready/Ullevål.
JAAA: Sandra Follesø jubler etter å ha scoret for Høvik under NM-finalen lørdag. Høvik vant til slutt forholdsvis enkelt mot Ready/Ullevål.

Høviks damelag var fullstendig overlegne i NM-finalen lørdag.

HØVIK - READY/ULLEVÅL 7-1

Dermed kunne bæringene endelig juble - etter å ha vunnet på femte forsøk. De fire foregående NM-finalene har nemlige endt med Høvik-tap, men mørdag, mot Ready/Ullevål, ga ikke laget seg før det sto 7-1 på resultattavlen - og det kunne blitt langt mer.

– Endelig var det vår tur. Dette var på tide, smiler Julie Storvik og Sandra Follesø omtrent samtidig etter kampen.

De to sto for til sammen seks mål og to målgivende, og bidro sterkt til at Høvik tok sitt første NM-gull siden 1998 - og klubbens fjerde totalt. Endelig kunne lagets kaptein Follesø løfte NM-trofeet til tonene av Queens «We Are the Champions».

– Jeg har ventet på dette. Jeg kjente det nå, smiler Sandra Follesø.

–  Vi har jobbet for dette i fire år. Vi har vært så nære, og har sittet igjen med en dårlig følelse ved de to siste finalene. I fjor var vi ikke rutinerte nok da finalen ble utsatt i to timer, men i dag klarer vi å ha is i magen, fortsetter hun.

LES OGSÅ: Håper fem blir lykketallet

Sesongmål

Høvik, som gikk gjennom seriespillet med tolv seire av tolv mulige, tok seg forståelig nok god tid til å feire og juble ute på isen etter at seieren var sikret.

–  Dette var sesongens store mål, smiler Storvik.

– Og nå står vi her. Det er veldig gøy å se at vi klarte det vi har jobbet for. Vi har visst at vi ikke var så langt unna, vi har vært veldig nære de to sesongene før denne. Endelig er det vår tur, supplerer Sandra Follesø.

JUBLENDE GLADE: Høvik-spillerne feiret med å falle sammen på isen etter kampen.
JUBLENDE GLADE: Høvik-spillerne feiret med å falle sammen på isen etter kampen.

 

Tidlig scoring

Kun to minutter var spilt da Høvik tok ledelsen - etter et langskudd fra Sandra Follesø, som suste inn i nettmaskene. Syv minutter senere doblet Julie Storvik Høviks ledelse, da hun driblet seg fremover i banen, før hun satte ballen i mål fra skrått hold.

Storvik og Follesø fortsatte samspillet og målshowet - drøyt halvveis ut i første omgang slo førstnevnte en kort dødball til Sandra Follesø - som banket inn 3-0.  Fire minutter før pause satte så Anette Wiken Lund inn en retur - og sørget med det for at pauseresultatet var 4-0.

LES OGSÅ: Sikret VM-bronse

Høvik kunne ledet med mer - men samtidig sto Høvik-keeper Annette Ebbing Listuen godt på Ready/Ullevåls ene sjanse før pause.

– Vi har en bra struktur. Jentene tør å holde i ballen. Vi er nervøse i garderoben før vi går utpå, og så slipper vi oss ned, sier Sandra Follesø.

LES OGSÅ: Her svever jentene på rosa bandyskyer

Dødelige dødballer

For det var Høvik det skulle handle mest om denne finalen - og spesielt Storvik og Sandra Follesø.

Rett etter pause vant Laura Follesø en straffe - som Storvik sikkert satte i mål, til 5-0.

Ready/Ullevål reduserte på straffeslag, men Høvik økte på ny bare to minutter senere - da Laura Follesø fant Sandra Follesø med et hjørneslag.

 

SCORER: Julie Storvik setter inn 5-0 mot Ready/Ullevål på et straffeslag. Høvik hadde få problemer med å sikre seieren i NM-finalen lørdag.
SCORER: Julie Storvik setter inn 5-0 mot Ready/Ullevål på et straffeslag. Høvik hadde få problemer med å sikre seieren i NM-finalen lørdag.

Høvik kontrollerte etter dette - og hadde store muligheter ved Sandra Follesø og Ellen Fougner Arnesen.Og 7-1 skulle komme - igjen etter en dødball, og igjen ved Sandra Follesø. Christine Bustgaard fant Høvik-kapteinen - som satte sitt fjerde mål, og kampens siste, med et hardt skudd.

Fem av syv mål ble scoret på dødball.

– Vi har jobbet og trent mye på det. Det er deilig at det sitter. Det var absolutt et fokusområde før denne kampen, sier Sandra.

Feires på klubbhuset

Allerede tirsdag reiser Sandra Follesø, Storvik og Martine Krogsveen til Universaden, mens Laura Follesø og Henriette Bustgaard skal til U17-VM.

Men først skulle seieren feires.

– Alle skal på klubbhuset, og spise sammen med supportere og foreldre. Det blir bra, smiler Sandra Follesø, Storvik og Krogsveen.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.