– Det gikk over all forventning, og noe jeg selvfølgelig er veldig godt fornøyd med, sier Isak Leknes Frey fra Bærums Skiklub og Kolsås.

Denne helgen herjet han i Hovedlandsrennet i skiskyting på Oppdal. Det arrangeres for gutter og jenter som er 15 og 16 år.

15-åringen (blir 16 i august) tok sølv på normaldistansen fredag (7,5 kilometer), gull på sprinten lørdag (5 kilometer) og gull på stafetten søndag (sammen med løpere fra Akershus og Oslo).

– Det var jo en kopi av det jeg gjorde i Hovedlandsrennet i fjor (i 15-årsklassen). Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle klare å kopiere det, innrømmer Isak Leknes Frey.

LES OGSÅ: Nå blir det skiskytteranlegg på Solli

Bli best

Han har ingen planer om å hvile for mye på laurbærene. Han har store ambisjoner som skiskytter.

– Målet er selvfølgelig å bli best til slutt. Verdensmester eller noe slikt, sier han ubeskjedent.

Etter denne sesongen begynner han også på videregående skole. I stedet for å flytte langt unna for å gå på ski, satser han på å gå på Dønski videregående skole med fordypning i langrenn og skiskyting.

– Jeg tror det er en fordel å kunne bo hjemme. Det er et godt miljø i klubben (Bærums Skiklub) og så får jeg kanskje litt hjelp til å lage mat og vaske klær hjemme, smiler Isak Leknes Frey.

På sprinten kom Jonas Maukon Myhr fra Asker på 5. plass.

LES OGSÅ: Kjempet om VM-gull 

Bli bedre på skyting

Isak legger ikke skjul på at han har mer å gå på som skiskytter. Spesielt på skytingen. Fredag traff han på åtte av ti skudd. Lørdag gikk syv av ti blinker ned på sprinten.

– Det er nok der jeg har best forbedringspotensial. Jeg er ganske rask i sporet, men jeg kan bli enda bedre til å skyte, sier han.

Men det var ikke bare 15-åringen fra BSK som imponerte i løypene på Oppdal i helgen. Flere lokale løpere leverte sterke resultater.

I jenter 15 år ble det to lokale vinnere. Maren Sofie Brännare-Gran, fra Bærums Skiklub, vant normaldistansen fredag, mens Kaia Wulff Berntsen fra Asker vant sprinten lørdag. Klubbvenninne Signe Aaberg Skar fra tok bronsemedaljen i begge konkurransene på Oppdal.

På J15-stafetten søndag gjorde Maren Sofie Brännare-Gran, Signe Aaberg Skar og Kaia Wulff Berntsen rent bord og vant enkelt.

Det samme gjorde Peder Andreas Aas, Jonas Brufladt Amundsen, Casper Stenstadvold og Isak leknes Frey det altså i stafetten for gutter 16.