I 2021 ble Emil Bohinen solgt fra Stabæk til CSKA Moskva. I januar i år ble han lånt ut til Salternitana for å hjelpe italienerne med å beholde plassen i Serie A. Da Bohinen var på Stabæk-trening i slutten av forrige og begynnelsen av denne uken, var han hemmelighetsfull da han snakket med Budstikka.

Nå kan ting tyde på at han er klar for å fortsette for det italienske laget fra Amalfikysten.

Ifølge nettstedet transfermarkt.com blir han klar for en treårskontrakt med Salernitana fra 1. juli. Overgangssummen det spekuleres i er 3,25 millioner euro, eller ca. 34 millioner kroner. Det er i så fall gode nyheter for Stabæk.

Budstikka har tidligere omtalt at Stabæk mangler to rater på til sammen ca. 8 millioner av overgangssummen fra de solgte Bohinen til CSKA Moskva. Årsaken skal ifølge klubbens daglige leder, Jon Tunold, være at russiske banker er utestengt fra det internasjonale betalingssystemet, SWIFT, på grunn av krigen i Ukraina.

Trippel utbetaling

Dersom Bohinen blir solgt fra CSKA Moskva er Stabæk og russerne enige om at summen de skylder Stabæk skal trekkes ut av den nye overgangssummen.

– De skal gå rett til oss, har Stabæks sportssjef, Torgeir Bjarmann, bekreftet.

Samtidig har Stabæk rett på en videresalgsprosent av summen som er høyere enn det CSKA kjøpte Bohinen av Stabæk for. Hvis 34 millioner fra Salernitana til CSKA Moskva stemmer, er det bortimot det dobbelte av overgangssummen mellom Stabæk og Moskva.

I tillegg har Stabæk rett på såkalte solidaritetsmidler, eller utdanningskompensasjon.

Det har ikke lyktes Budstikka å komme i kontakt med Emil Bohinen torsdag.