Skip to main content

William Buick sprintet inn 20 mill.

William Buick vinner The Riyadh Dirt Sprint på den japanske hesten Copano Kicking. Førstepremien i løpet var 7,8 millioner norske kroner.
William Buick vinner The Riyadh Dirt Sprint på den japanske hesten Copano Kicking. Førstepremien i løpet var 7,8 millioner norske kroner.
Foto: The Jockey Club of Saudi-Arabia

William Buick vant to storløp i Riyadh i Saudi-Arabia. 20 millioner kroner i premiepenger ble dagsfasiten.

– En bra dag for meg, sa William Buick til Budstikka i etterkant.

Stjernejockeyen fra Eiksmarka får ti prosent av premiesummen. Han satt på to vinnere; Space Blues og Copano Kicking. En favoritt og en 13-oddser. Sistnevnte en japansk hest som hvirvlet forbi alt og alt i et fantastisk oppløp.

– Det var første gang jeg vant på en japansk hest utenfor Japan. En morsom seier, oppsummerte William som har bygget seg opp som en kruttsterk merkevare i en verdenssport.

Han var ranket som verdens tredje beste jockey i fjor – basert på resultater i toppløpene. Frankie Dettori og Ryan Moore var foran, men USAs ledende jockey, Irad Ortiz jr., havnet på plassen bak.

Verdens beste

Og Buick hadde også gleden av å være fast jockey på Ghaiyyath som fikk prisen som «Verdens beste galopphest» i 2020.

Det er 17 år siden William ryddet pulten på Eikeli videregående med kurs for England. Nå drar William Buick tilbake til Meydan Racecourse og en siste måned på hesteryggen i Dubai.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.