Skip to main content

Vant millionløp i Sverige

Square de Luynes

Foto: Equus Media

Norges nye galoppstjerne Square de Luynes vant Stockholm Cup overlegent søndag ettermiddag. Jockeyen Robert Havlin var mektig imponert.

– I mine øyne er han en god gruppe 2-hest. Han er fortsatt umoden, men jeg lot ham få det på sine premisser underveis. Mitt inntrykk er at han er bedre jo mer han får bestemme selv, sa jockeyen Robert Havlin. 

Han er ingen hvemsomhelst i galopp-verdenen som annenjockey for stortreneren John Gosden i England.

Imponerte

Ikke bare vant Square de Luynes overlegent i møte med den skandinaviske eliten. Han holdt toppfarten til langt etter mål.

– Han hadde masse krefter spart over mål og jeg ville ikke bremse ham for mye, sa jockeyen, mens trenere Nils Petersen og eierne i Stall Powergirls jublet om kapp i vinnerpaddocken.

– En helt sinnsyk prestasjon, sa Petersen om hesten som trolig går til Dubai i vinter.

Flere storløpsseirer

Square de Lynes var ikke den eneste norske storløpsvinneren søndag. Cathrine Erichsen Duca di Como vant et Listed-løp verdt 500.000, mens Appelina og Jan-Erik Neuroth befestet grepet om den skandinaviske hoppe-eliten med seier i Landwakes Stud. Også hun fikk 500.000 svenske kroner for seieren. Wido Neuroth trener.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.