Skip to main content

Vant 13 millioner i 2018 – onsdag kan han håve inn nye millioner

William Buick red inn mest penger av samtlige jockeyer i England denne sesongen. Onsdag er han én av 12 toppjockeyer som kjemper i The International Jockeys’ Championship.

William Buick red inn mest penger av samtlige jockeyer i England denne sesongen. Onsdag er han én av 12 toppjockeyer som kjemper i The International Jockeys’ Championship.

Erik Rasmussen

I 2018 vant William Buick fra Eiksmarka 13 millioner kroner i Hongkong. Onsdag rir han for nye millioner. 

William Buick er på plass i Hongkong og onsdag inntrer 32-åringen startboksene på storbanen Happy Valley. Det gjør også 11 andre toppjockeyer i The International Jockeys’ Championship.

– Rittene ser ok ut. Tre er det jeg vil kalle sjanser, den siste hesten jeg rir er nok den svakeste, sier William til Budstikka.

Svimlende summer

Han har både erfaring og gode minner fra Hongkong. I april 2018 vant han Queen Elizabeth II Cup på ryggen av publikumsfavoritten Pakistan Star.
– En milepæl for meg å vinne et storløp i Hongkong på en lokal hest, sa William Buick den gang.
Førstepremien var mektig, 13 millioner norske kroner. Pengene er mindre onsdag, men de er stadig store: Vinneren av jockeymatchen får en sjekk på 570.000 norske kroner. Løpene har stort sett en førstepremie på én million kroner. Jockeyen på ryggen av hesten får ti prosent av denne summen.

Toer i England

Hollie Doyle er en av rytterne i jockeymatchen. Hun ble nummer fire på den engelske jockeystatistikken i år og er i en alder av 24 år trolig verdens beste kvinnelige rytter i øyeblikket.

Formsterk er også William Buick. Han ble toer i England i år og var den jockeyen som red inn mest penger. 

Onsdag slipper drøye 200 personer inn på galoppbanen i Hongkong. Under et covid-fritt år er det vanlige tilskuertallet 55.000.

The Hongkong Jockey Club har ellers donert 700 millioner norske kroner som går inn i myndighetenes pott for å dempe konsekvensene av pandemien.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.