Skip to main content

Toppjockey stygt skadet på Øvrevoll – fikk hest over seg

Jan-Erik Neuroth ble sendt til sykehus etter hendelsen tirsdag. Ifølge hans far, Wido Neuroth, skal beskjeden fra sykehuset være at «det ser ok ut».

Jan-Erik Neuroth ble sendt til sykehus etter hendelsen tirsdag. Ifølge hans far, Wido Neuroth, skal beskjeden fra sykehuset være at «det ser ok ut». 

Foto: Eirik Stenhaug, Equus

Jockey Jan-Erik Neuroth (33) fra Bærum er fraktet til Ullevål sykehus etter en rideulykke på Øvrevoll galoppbane tirsdag morgen.

Nyhetsbyrået Equus melder at han skal ha pådratt seg et brudd i leggen og en smell over øyet.

– Beskjeden fra Ullevål er at det ser ok ut, sier pappa og trener Wido Neuroth i en foreløpig kommentar.

Det var i morgentimene tirsdag at 33-åringen fra Bærum var uheldig. Han red hesten Nouvelle Lune på Øvrevolls dirtbane i trening da hesten skjente ut 50 meter før mål.

– Hun skjente ut mot hesten hun hadde på høyre side. Jan-Erik rettet henne opp, da skjente hun til venstre, og både Nouvelle Lune og Jan-Erik gikk over railen og ned i grøfta. Han fikk ikke beinet ut av bøylen – og ble liggende med det under hesten, sier far og trener Wido Neuroth til Equus.

Panikk

– Det var stallfolk ti meter unna. De løp bort, og jeg kom til og fikk dratt ham unna før vi ringte ambulansen. Hesten var slått ut, men det har gått bra. Den er mørbanket, det er vel det. Først trodde jeg Nouvelle Lune hadde brukket bakbeinet. Men den har trolig fått tungen bak i ganen, manglet luft – og fått panikk. Men det ser som nevnt ut til at det etter forholdene har gått bra med både Jan-Erik og hesten, sier Wido Neuroth til Equus.

Jan-Erik Neuroth er en av Norges beste jockeyer, og ble så sent som i 2019 jockey-champion på landets eneste galoppbane.

Han mister nå kommende storløp. Toppjockeyen hadde sterke ritt i Stockholms Stora, Jydsk Derby og Jyllandsløpning i første omgang.

Budstikka oppdaterer saken.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.