Skip to main content

Øvrevoll-gull i svensk storløp

Carlos Lopez og Kick On på vei inn til klar seier i Stockholms Stora Pris på Bro Park søndag. King David og Duca Di Como (innvendig) blir toer og treer.
Carlos Lopez og Kick On på vei inn til klar seier i Stockholms Stora Pris på Bro Park søndag. King David og Duca Di Como (innvendig) blir toer og treer.
Foto: Svensk Galopp

Kick On sparket fra og vant 600.000 svenske kroner i Stockholms Stora Pris. 

Det skulle handle om Duca Di Como og King David søndag. Men Øvrevoll-trener Niels Petersen hadde et absolutt galoppess i ermet – Kick On, med Carlos Lopez. 

4-åringen, som eies av danske Elkär Stutteri, slo ganske enkelt kloen i Cathrine Erichsen-trente DucaDi Como som på gress mangler noe av akselerasjonen som gjør ham uslåelig på dirt. Carlos Lopez red prikkfritt, han vant begge de største løpene. På ryggen av svensktrente Silent Night defilerte Lopez inn til gull og en førstepremie på 700.000 kroner. For øvrig hans to første triumfer på Bro Park i år. Sandro De Paiva, også Øvrevoll-jockey, vant også dobbelt på to Wido Neuroth-trente hester.

Topphest i England

– Det ble feil sist, han var altfor «fresk». Noen små utstyrsforandringer hjalp. Det var en annen hest i dag, kapasiteten er stor, sa Niels Petersen om Kick On, som kom til Norge fra championtrener John Gosden på Newmarket. 

4-åringen var nummer syv i storløpet 2.000 Guineas i England i fjor, slått 5,5 lengder. Søndagens samlede stallfortjeneste for Niels Petersen; Drøye 1,2 millioner svenske kroner.

79. klassiker 

Wido Neuroth er inne i sitt 72. år. Han kom til Norge fra Duisburg i 1963 og er en evigvarende legende i skandinavisk galoppsport. Søndag, i Stockholm, hadde han igjen en stor dag med to seirer og nesten 900.000 kroner inn til stallen. Triumfen til Everest Voice i Svensk 2000 Guineas var et høydepunkt og Widos 79. seier i et klassisk løp i Skandinavia.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.