Sist løpsdag, på Norges eneste galoppbane, vant hun to løp. Konkurrentene var de barskeste gutta; Carlos Lopez, Jan-Erik Neuroth, Per-Anders Gråberg og så videre.

I galoppsporten er det ingen egen kvinneklasse. Kvinner og menn i samme startboks, ferdig med det.

– Kaia er blid, flink, og hun er tøff. Men hun har fortsatt mye å lære, sier Yvonne Durant, Øvrevoll-yndlingen og den kvinnelige jockeyen som hadde alt.

Av noen betraktet som den beste kvinne på hesteryggen gjennom alle tider. Nå er hun trener-Yvonne – på Randi Nilsen og Stall Nors praktanlegg i Skoger. Her har Kaia sin daglige arbeidsdag på veien mot en stadig proffere karriere.

LES OGSÅ: Slik lever trenerstjernen i norsk galopp

Hun skulle passe en katt

– Jeg stortrives. Kunne ikke vært et bedre sted, understreker Ingoldsland selv.

Hun kom inn i galoppsporten ved noe som ligner en tilfeldighet.

– Det er egentlig en morsom historie. Jeg har alltid spilt håndball, Asker, Glassverket og Fjellhammer har vært klubbene, og jeg gikk også på toppidrettsgymnas. Hest hadde jeg vært borti på rideskole som liten.

– En dag skulle jeg passe en katt for en venninne som bodde like ved Øvrevoll. Da var jeg 20 år. Det var lunsjgalopp, og jeg dro over til banen. Der traff jeg en som igjen introduserte meg for trener Hallvard Soma. Han sa: «Kom bort til meg i morgen». Da var jeg i gang. Jeg vant mitt første løp med en Soma-hest, Final Episode, forteller jockey-talentet.

En godt trent jockey

Ingolfslands karriere har gått i sprintfart. Hun har fem seire, fem andre- og fem tredjeplasser i Sverige i år. På hjemmebane er statistikken 7-14-9 på 82 ritt.

Ridevekten er 52 kilo, høyden 157 centimeter:

– Det var ingen fordel å være lav i håndball, jeg var kantspiller. Men som jockey er det ingen ulempe, sier Ingolfsland.

Og hun er definitivt veltrent.

– Kjernemuskulaturen burde være god fra håndballen og året i Forsvaret, oppsummerer Drengsruds beste jockey - som også forteller at hun har lyst til å satse for å se hvor langt hun kan komme.

LES OGSÅ: Tar opp galopp-arven etter far

Men foreløpig rettes blikket kortere frem i tid. Til Øvrevolls søndag der Breeders’-løp og Norsk Kriterium står på et velfylt program.

– Fil Rouge i 2. løp er min beste sjanse av fire ritt. Jeg ble toer med ham sist. Det hadde vært dødskult å vinne søndag, sier Ingolfsland.

LES OGSÅ: Tilbake som jockey etter syv år borte