Skip to main content

Neuroth-tap i Sverige

Wido Neuroth (72) har vært lenge i bransjen og sporten. Han har vunnet Svenskt Derby 12 ganger tidligere, men den trettende kom ikke søndag.

Wido Neuroth (72) har vært lenge i bransjen og sporten. Han har vunnet Svenskt Derby 12 ganger tidligere, men den trettende kom ikke søndag.

Foto: TRINE JØDAL

– Jeg har tapt med storfavoritter før, sa en fattet Wido Neuroth etter den 104. utgaven av Svenskt Derby. Det ble feil for No Short Cuts og jockey Jan-Erik Neuroth som dalte til femteplass på oppløpet.

Helt riktig ble det for danske Stroxx Carlras som var først på foto til 52 ganger pengene. Trener Rikke Rohbach Bonde og jockey Nicolaj Stott håpet på en femteplass, men dro hjem til Danmark med gull og en sjekk på nesten 1,3 millioner kroner i bagasjen.

Hjemturen ble lengre, bokstavelig talt, for Øvrevoll-duoen Wido og Jan-Erik Neuroth. Jakten på det som ville ha vært Derby-seier nummer 13 for Wido i Sverige, lyktes ikke.

Det begynte som forventet: No Short Cuts viste heller ikke denne gangen den store samarbeidsviljen på veien inn i startboks nr. 7. 

Men en svart kappe på hodet gjorde jobben lettere for lastemannskapene. Før start ga Neuroth senior beskjed til Neuroth junior; «ta ingen sjanser»

Svensk-dansk duell 

No Short Cuts havnet utvendig. På bortre langside ble det tidlig «trøkk» over løpet - for å si det på galoppspråket.

Da mistet No Short Cuts mye av speeden – og han så heller ikke like tøff ut som han har gjort. Nestfavoritten Wolfof Vancouver og Stroxx Carlras duellerte; det ble altså dansk og en borteseier til høy odds.

Seiersjockey Nicolaj Stott, som vant Svenskt Derby for første gang, er sønn av Ken Stott, toppjockey på Øvrevoll på 70-tallet.

To seirer i rammeløpene

llers fra Jägersro: Parhestene Wido og Jan-Erik Neuroth vant to løp med Jet Action og Nouvelle Lune. Samlet seierspremie til Stall Perlen; 340 000 kroner.

Niels Petersens Noble Justice gikk til topps i Malmö Stads Pris, mens Duca Di Como tok bronsen i det som var stjernehestens debut i sprintsammenheng på Jägersro.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.