Skip to main content

Milliondryss for William Buick

William Buick og Rebel’s Romance hadde ingen problemer I Derby-løpet på Meydan.
William Buick og Rebel’s Romance hadde ingen problemer I Derby-løpet på Meydan.
Foto: DRC/Mathea Kelley

Det åpnet dårlig for William Buick på mektige Meydan lørdag. Men så vant han, litt overraskende, UAE Derby på ryggen av hesten Rebel’s Romance.

– Det var på tide, sa han i etterkant av triumfen og flagget tydelig at han var misfornøyd med starten av «The Richest Day in Racing». 

På ryggen av to favoritter hadde han blitt henholdsvis nummer fire og uplassert. Men dagen sluttet altså langt bedre.

Bronse til 10,5 millioner

I hovedløpet ble han treer på ryggen av den fransktrente hesten Magny Cours. Bronsemedaljen var velbetalt; nesten 10,5 millioner norske kroner.

Dagsfasiten ble solide 17 millioner i innridde penger. Ti prosent går til mannen i salen, dermed en grei lønningsdag for 32-åringen fra Eiksmarka. 

Det nevnte hovedløpet, World Cup, ble vunnet lett og elegant av den amerikanske hesten Mystic Guide. Førstepremien var mer enn solid; 62 millioner kroner.

Championjakt i England

William Buick ble årets champion på Meydan-banen, et championat han tok for første gang. Nå settes kursen mot England igjen sammen med samboer Jane og 2-årige Thomas David.

Der har stjernejockeyen ett hovedmål i år: vinne jockeychampionatet han foreløpig mangler. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.