Skip to main content

Jockey tatt for doping – forsøkte å hente Buick

Niels Petersen forsøkte å hente jockey William Buick  til Øvrevoll søndag, etter at Rafael Schistl ble tatt for doping.

Foto: ERIKA RASMUSSEN

Da Rafael Schistl ble utestengt for doping, forsøkte trener Niels Petersen å hente William Buick som erstatter. Men jockeyikonet takket nei.

– Selvfølgelig forøkte vi å hente inn William Buick (sønn av Walter Buick og vokst opp på Eiksmarka i Bærum. Nå er han en av verdens mest kjente jockeyer). Det hadde vært stort å få til det, og han ville gjerne. Men han var opptatt med noen storløp i Frankrike den helgen, så det ble umulig, sier Hvalstad-beboer Niels Petersen. 

Øvrevoll-treneren hadde en blytung dag tirsdag, da det ble klart at rytteren Rafael Schistl, som skulle ridd hele seks løp for Niels Petersen på Derby-dagen søndag, ble utestengt fra å kunne delta i løp etter at han i et løp i juni testet positivt på det forbudet stoffene hydroklortiazid og furosemid i stoffgruppe 5: Diuretika (vanndrivende midler) og maskeringsmidler. For det ble han utestengt i én måned og én uke.

– Den saken var selvfølgelig uheldig for oss. Det er det ingen tvil om, sier Petersen.

Forsøkte flere

For treneren måtte kaste seg rundt for å finne en erstatter. Foruten William Buick
forsøkte han også å hente inn den verdenskjente rytteren Franki Dettori, men heller ikke den britiskbaserte italieneren hadde anledning.

– Vi har fått briten Pat Cosgrave til å ri hestene søndag. Det er en meget sterk og rutinert  rytter, som har vært verden rundt, sier Petersen.

Han legger likevel ikke skjul på at det er utfordrende å hente inn en jockey bare få dager før storløpene.

– Han skal jo forsøke å lære seg hestene. Han har ridd på banen tidligere, men vi må bare forsøke å gi ham så mye input om hestene som mulig, sier Petersen.

– Lei og skuffet

Niels Petersen legger ikke skjul på at er skuffet etter at brasilianeren Rafael Schistl ble tatt for doping. 

 – Jeg er mest skuffet på vegne av hesteeierne. Det er de som lider mest. Og det er klart at dette er uheldig, sier Petersen.

Schistl reiser til USA før helgen, og Petersen vet ikke om han kommer tilbake til Norge. Han vil ikke si noe om samarbeidet kommer til å forsette.

– Han er en voksen mann som må ta konsekvensene av at han har brutt dopingreglene. Jeg kan ikke styre en annen manns handlinger, sier Niels Petersen.

Hestene som Schistl skulle ridd i henholdsvis Marit Sveaas minneløp (Square de Luynes) og Norsk Derby (Privilegiado), var blant favorittene.

– Det er opp til spillerne å bestemme om de fortsatt er det, sier Niels Petersen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.