I februar i år opprettet Emma Wold (20), fra Drengsrud, en instagramprofil til familiehesten Lillen.

– Han er en uvanlig gigantisk hest. Derfor tenkte jeg at kanskje resten av verden kunne ha interesse av å se bilder av han, forteller hun.

Stor fangruppe

I løpet av det siste halvåret har fanskaren vokst til nesten 40.000 følgere fra hele verden, som daglig følger med på hestelivet i Asker.

– Jeg fikk et par hundre følgere den første måneden, og syntes det var stas. Plutselig vokste antall følgere opp til flere tusen over natten, forteller Emma.

Hun hadde aldri sett for seg at instagramprofilen skulle bli en slik suksess.

– Jeg tror folk har interesse av å følge oss fordi han er annerledes. Det er ingen andre hester i landet som ser slik ut, forklarer 20-åringen.

Se instagramprofilen her

Skremmer askerbøringer

Shire-hesten til drengsrudfamilien er nesten to meter høy, og veier overraskende 1.2 tonn. Når askerbøringer møter hesten på tur, kastes det lange blikk.

– Vi får sjelden gått i fred på tur. De fleste blir skremt når de ser oss, men da forsøker jeg å slå av en prat for å virke mindre skremmende. Det funker som regel, ler Emma.

LES MER: Hestefest på Fornebu

Emma er en ivrig hobbyfotograf, så de fleste bildene som legges ut har hun tatt selv.

– De bildene som viser hvor stor han er, er de som trender mest. Når man setter hesten opp mot et vanlig menneske, ser man størrelsesforskjellen tydelig. Da renner likerklikkene inn.

Emma selv er imponert over fangruppen som har bygget seg opp.

– Det er helt fantastisk at Lillen har like mange følgere som en person som Jens Stoltenberg. Man tenker jo på Stoltenberg som en viktig mann, og så har min store klovn av en hest like mange følgere – det er sykt!

Fyller tomrommet

For fem år siden kjøpte familien Wold hesten, som da bodde i Sverige.

– Vi hadde akkurat måttet avlive en hest, og var veldig lei oss. Den etterlot så store hull i hjertet vårt, at vi tullet med at vi trengte en stor hest for å fylle tomrommet. Så da ble det slik, at vi hentet hjem det største vi fant, forteller Emma.

Å eie en firbeint av såpass størrelse byr på ekstra utfordringer.

– Det går jo ikke an å kjøpe utstyr til han i Norge, så det må vi importere fra England. Og så er det vanskelig å frakte han, for han får jo ikke akkurat plass inni en vanlig hestehenger, forklarer Emma.

LES OGSÅ: Her rømmer Lena og hesten fra elgen