Skip to main content

Hattrick på nasjonaldagen

En konsentrert Carlos Lopez rir inn til seier med Seaside Song i Fam. Einar Nagell-Erichsens hoppeløp. Cathrine Erichsen trener vinneren som vant det samme løpet i fjor.
En konsentrert Carlos Lopez rir inn til seier med Seaside Song i Fam. Einar Nagell-Erichsens hoppeløp. Cathrine Erichsen trener vinneren som vant det samme løpet i fjor.
Foto: Eirik Stenhaug, Equus Media

Carlos Lopez vant tre løp og ble rytterkonge på Øvrevoll 17. mai. Han er nå oppe i 20 seirer på nasjonaldagen som har vært fast løpsdag på Norges eneste galoppbane siden 2001.

– Seaside Song, Silent Night og Ramone var tre gode vinnere for meg. Sesongen har startet veldig positivt, oppsummerte Lopez som nå topper årets jockeystatistikk med åtte seire på Øvrevoll i 2020. 

Han ble championjockey i 2007, ’14, ’15, ’16, ’17 og ’18. I fjor tok Jan-Erik Neuroth den attraktive topplassen for første gang.

– Jeg håper jeg kan bli champion igjen i år, sier Carlos – som ikke merket fraværet av publikum veldig godt. 

– Det kommer nok av at vi er veldig fokuserte når vi rir, forklarer søndagens tobente profil på Øvrevoll.

Fornøyd med dagen 

Thomas Gjelsås savnet naturlig nok den tradisjonelle rammen rundt 17-mai-løpene, men alt i alt var han en fornøyd Øvrevoll-direktør i etterkant.

– Flotte sportslige prestasjoner, fin omsetning og tre fine seirer av Carlos Lopez. Han var kongen. Det eneste minuset er at vi ikke kunne by på en familiedag som vi pleier å gjøre 17. mai, oppsummerte Gjelsås.

 – Koronasituasjonen har gjort det slik at galoppsportens arrangementer i Skandinavia går uten publikum, men vi er selvfølgelig både glade og takknemlige for å være i gang. Liv, helse og samfunnsansvar kommer alltid først, det er imidlertid meget viktig for hele sporten at næringen lever. Vi gjennomførte så godt vi kunne – så får vi bare se fremover, sier Øvrevoll-sjefen.

Også Wallace i jockeyform 

Alan Wallace har tatt steget fra lærling til proffjockey. Han markerer seg stadig med flott ridning. 

Søndag vant han to løp og er med sine fem førsteplasser toer bak Carlos Lopez på statistikken. 

Ellers fra Øvrevoll: 19 svenske og danske hester var på plass. 

Våre naboer i øst markerte seg: Fire av de åtte løpene gikk til svensktrente hester.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.