Skip to main content

Gull i Stockholm, klar for tøffere matching

Pat Cosgrave og Square De Luynes gjorde som i Sveaas-løpet på Øvrevoll: De vant igjen. Denne gang var løpet Stockholm Cup, og førstepremien var 900.000 svenske kroner. Dubai blir trolig neste stopp for Norges beste hest.

Pat Cosgrave og Square De Luynes gjorde som i Sveaas-løpet på Øvrevoll: De vant igjen. Denne gang var løpet Stockholm Cup, og førstepremien var 900.000 svenske kroner. Dubai blir trolig neste stopp for Norges beste hest.

Foto: Svensk Galopp

– Vi har lyst til å prøve utenfor Skandinavia nå, sa trener Niels Petersen etter Square De Luynes’ tredje seier på rad i Stockholm Cup.

Seiersjockey i løpet, som kalles «Cupen» i svensk språkdrakt, var Pat Cosgrave. Han er toppmann i England med solid bakgrunn for sammenligninger.

– Square de Luynes er en skjør type, men dette er en absolutt superhest. Mot internasjonal motstand får vi se hvor god han er. Tiden er riktig nå. Jeg tror han vil gjøre inntrykk, uttalte mannen på ryggen av hesten som snart kan utfordre ryktet til Noble Dancer som tidenes norsk galopper.

Trent av avdøde Terje Dahl ble Noble Dancer fjerdehest i Prix De l’Arc i Paris i 1976. Den gang var Odvar Nordli norsk statsminister, og Stabæk spilte i 3. divisjon med Ingebrigt Steen Jensen på laget. Dette er med andre ord lenge siden.

Norsk pengegalopp

Square de Luynes har nå vunnet 8 av 12 løp og galoppert inn nesten 5,7 millioner kroner til de glade eierne i Stall Power Girls. Han kostet 250.000 kroner i innkjøp og har ingen problemer med å betale både sin egen og en del andres mat. 

Det ble ellers en norsk pengegalopp i Stockholm søndag. Duca Di Como, fra Cathrine Erichsens stall, vant for 17. gang og for tredje gang på rad i Nickes Minneslöpning. Seierssjekken var 400.000 kroner, hvilket sendte karrierens fortjeneste opp i 4,4 millioner kroner.

Stall Como og kjendismegler Jan Petter Sissener har her et ess i stallen, bokstavelig talt.

Suksess for ny Øvrevoll-trener

Raphael Freire, ny og ung Øvrevoll-trener fra Rio, fortsetter å juble. Hotline Bling hadde ikke spillernes tillit, men det brydde denne 2-åringen seg lite om. Han dundret inn til triumf og 250.000 kroner. Manuel Martinez red prikkfritt – og etter planen.

Annike Bye Hansen er inne i en toppsesong. Hun hadde tro på sin General De Vega og visste hva hun trodde på – han spurtet ned alle i Bro Park Sprint med 400.000 til vinneren. Det ble lite gull og penger igjen til det svenske hjemmelaget. 

I galoppsporten er Norge en sterk storebror i Skandinavia.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.