Skip to main content

Buick treer i verden i 2020

William Buick fra Eiksmarka.

William Buick fra Eiksmarka. 

Foto: Eirik Stenhaug, Equus

World Racing Awards har delt ut sine priser for året 2020. William Buick fra Eiksmarka ble nummer tre på den prestisjetunge jockeylisten, World’s Best Jockey Award.

Til topps for tredje gang gikk legenden Frankie Dettori, født i Milano, men har bodd i England siden 1985. Ryan Moore havnet på sølvplass.
Irad Ortiz jr., USAs ledende jockey, tok plass nummer fire. Han er bransjens «moneyman» med over 275 millioner norsk kroner innridd i koronafrie år. Listen og rankingen baserer seg på plasseringer i verdens største og viktigste galoppløp, 100 i tallet.

William på verdens beste

Prisen til verdens beste galopphest i 2020 gikk til Ghaiyyath med klar margin. Fast partner i fjor var William Buick (32).
– Vel fortjent, det er nok den gjeveste prisen man kan få, sa Buick etter utdelingen. 

Han satt blant annet på nevnte Charlie Appleby-trente Ghaiyyath i The Juddmonte International, som ble regnet som galoppløp nummer én i verden i fjor.
Ghaiyyath, som nå har meldt overgang til stutterivirksomhet, eies av Godolphin, verdens største hesteeier.

Først Dubai, så England

Nå er William Buick på plass i Dubai med kone og barn, men han er ikke på ferie. Frem til og med Dubai World Cup rir han fast på mektige Meydan.
– Vi er forsiktige her nede, holder tre meters avstand. Det er en tøff tid, vanskelig å planlegge, men det er folk som har det mye tøffere enn meg, sier William som har blitt koronatestet over 30 ganger siden mars i fjor. 

I slutten av mars setter han igjen kursen mot England. En måned senere starter han igjen jakten på det engelske jockeychampionatet, han ble toer i fjor etter en sterk spurt.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.