Skip to main content

Buick kjempet hardt, men gullet glapp

William Buick vant ett løp på Ascot lørdag, men det holdt ikke til gull. Han ble toer på rytterstatistikken i England i 2021.
William Buick vant ett løp på Ascot lørdag, men det holdt ikke til gull. Han ble toer på rytterstatistikken i England i 2021.
Foto: Eirik Stenhaug

Gullet glapp for William Buick i England. Han endte to seirer bak årets jockeychampion. – Uansett har det vært en bra sesong, sa William til Budstikka lørdag kveld.

33-åringen fra Eiksmarka har kjempet hardt siden 1. mai for sitt første engelske jockeychampionat. Han lå tre førsteplasser bak før finaledagen.

På Ascot lørdag vant han ett løp, men det var altså ikke nok. Fasiten viste dette lørdag kveld: Oisin Murphy vant 153 løp, William Buick 151 – etter det som de engelske avisene har kalt «A briljant battle for the crown».

Mellom fire og fem løp daglig

Hele sesongen har Buick gjentatt at han har lovet seg selv å gi alt. Og det har han gjort: 717 løp på forskjellige engelske baner, det er mellom fire og fem løp hver dag det siste halvåret. 

– Om jeg er sliten? Mentalt, kanskje. Men fysisk er jeg ikke så sliten som jeg trodde jeg skulle ha blitt. Og som sagt: Det har vært en flott sesong for stallen med mange sterke vinnere, sier Buick. 

– Og det ser veldig bra ut for neste år. Nå kommer jeg til å ri videre i England før en ferie. Så jul i England og forhåpentligvis en tur til Eiksmarka. Deretter Dubai etter nyttår, oppsummerer Buick, som lørdagskvelden hadde en familiesamling hjemme i Newmarket, med blant andre broren Andrew på besøk fra Norge.

Rekordsesong

William Buick kan se tilbake på en rekordsesong. Han har aldri vunnet så mange løp og er en klar nummer én på statistikken for innridde penger i England med 63 millioner norske kroner på konto.

Her er ikke triumfene og pengene fra løp utenfor England medregnet. Per nå har han vunnet ni Gruppe 1-løp, som er de mest prestisjetunge galoppløpene. Dette er løpene som teller på verdensrankingen. Her gjenstår flere muligheter, hvilket betyr at han kan være med å kjempe om tittelen som verdens ledende jockey i 2021.

Buick ble treer på denne rankingen i fjor.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.