Skip to main content

Asker-hest invitert til prestisjeløp

Cokstile er oppdrettet i Asker, og syvåringen har fortsatt stor suksess på travbanen.

Cokstile er oppdrettet i Asker, og syvåringen har fortsatt stor suksess på travbanen. 

FOTO: PRIVAT

Cokstile er oppdrettet av Asker-mannen Per Erik Hagen. Nå er travstjernen invitert til Elitloppet.

Invitasjonen til Elitloppet, som er et av verdens største travløp, på Solvalla 31. mai ble sikret da Cokstile på formidabelt vis vant et sterkt løp på Åbybanen i Göteborg lørdag.

Med Christoffer Eriksson i sulkyen gikk den nå italienskeide traveren den tunge veien på utsiden av lederhesten, men la likevel konkurrentene trygt bak seg på oppløpet.

Løpet i Stockholm 31. mai har en premiesum på hele 3,5 millioner svenske kroner.

– Cokstile er så god at han godt kan vinne løpet, om alt stemmer, sier oppdretter Per Erik Hagen.

I løpet lørdag travet Cokstile på kilometertiden 1.09.8 over distansen 1.640 meter.

Cokstile ble solgt som halvannetåring, og ble i Norge trent av Jan Kristian Waaler fra Vivestad i Vestfold. I 2017 vant han Derby. Cokstile har til nå løpt inn fem millioner kroner.

Nytt føll

For en uke siden ble mor til Cokstile inseminert med samme hingst en gang til, og oppdretteren håper på et nytt føll i april 2021. Moren Joystile (14) har også født to helsøstre med den samme hingsten. Det er Lifestile (4) og Enjoystile (2).

På gården i Asker lever også en ett år gammel halvbror til Cokstile. Han heter Indystile, med navn inspirert av faren Maharajah. Hagen avler også på en halvsøster til Cokstile. Hun heter Sweetstile (8) og har unghestene Candystile (2) og Bravestile (1).

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.