Den siste uka har det kommet en del snø, spesielt i høyere strøk.

De aller mest dedikerte har nok allerede tatt skiene fatt, men for mange blir første mulighet nå i helgen.

Flere steder i vårt nærområde er det mulig å ta sesongens første skitur.

Drømmestart på Solli

Budstikka var med løypebas Simon Johansson (32) da han satte de første skisporene fra Solli med løypemaskinen tidligere denne uken.

Lysløypa på Solli er preparert for både klassisk og skøyting.

Fredag meldte Skiforeningen om "overraskende bra forhold" i området, til tross for varmere vær. Vann og rusk i løypene kan forekomme og det oppfordres til å ikke bruke de nyeste og dyreste skiene.

– Den konsistensen vi har fått nå, har gitt en drømmestart. 

Med 30 centimeter kram snø, kan løypen bygges opp veldig bra uten å synke sammen igjen

Simon Johansson, løypebas

Tynt ved Vestmarksetra

Fra Vestmarksetra til Jordbru ble det ifølge Bærum kommune satt skispor med scooter torsdag. Lysløypa på Gupu og skistadion er preparert, men sålen er tynn.

Langtur i Krokskogen

Fra Sollihøgda er det kjært opp flere løyper med scooter, så her er det mulig å få gått seg en runde. Enten til Sørsetra eller helt oppom Kleivstua.

Skiforeningen melder fredag at det prepareres for både skøyting og to spor for klassisk. Samtidig kan det forekomme noen bløte partier og det er stedvis lite snø.

Jobber på spreng

Løypesjef i Skiforeningen, Birgitte Giæver, er fornøyd med skiføret.

– I høytliggende områder begynner det absolutt å bli bra, spesielt på veiene. Så jeg ville konsentrert meg om løypene som går på vei om du skal ut helgen, forklarer hun.

– Mannskapene og de frivillige jobber på spreng, så jeg har god tro på at dette er starten på en flott og lang sesong. Men det er været som bestemmer. Vi jobber med stor X-faktor og forsøker å forvalte nedbøren vi får så godt vi kan, forteller Giæver.