Det bekreftet Molde FK selv i en pressemelding torsdag.

–  Jeg er veldig glad for å komme hit, det er noe jeg gleder meg til. Molde er en toppklubb, og våre ambisjoner matcher. Både klubben og jeg ønsker å vinne noe og spille i Europa. Det blir godt å komme igang, sier Ohi til moldefk.no

Det spekuleres i forskjellige medier at overgangen skal være verdt et sted mellom 9 og 12 millioner kroner.

LES OGSÅ: Stabæk Support om Ohi-salg: – Vi tar pengene

Berg: – Ikke ideelt

Stabæk-trener Henning Berg legger ikke skjul på at det å miste Ohi Omoijuanfo vil svekke klubben.

– Rent sportslig sett skulle jeg selvfølgelig gjerne sett at dette hadde skjedd på et tidligere tidspunkt. Det å miste en av våre beste spillere en drøy uke før seriestart er selvfølgelig ikke ideelt, sier Stabæk-trener Henning Berg til Budstikka.

– Men sånn er fotballen. Spillere blir solgt og kjøpt hele tiden, og for en klubb som Stabæk, så kan ikke vi si nei til en klubb som Molde når de kommer med et slikt bud, sier Berg.

Stabæk ville selge, Ohi sa nei

Ohi Omoijuanfo scoret 17 mål for Stabæk i eliteserien i 2017, og det var stor interesse for spissen fra flere klubber i både Europa og Asia. Stabæk takket også ja til å selge spisen til Kina for en overgangssum på i overkant av 20 millioner kroner i februar 2018.

Men da valgte spissen selv å si nei til Kina og rundt ti millioner kroner i årslønn.

I 2018 endte Omoijuanfo med åtte scoringer i eliteserien, etter at han fikk en litt annen rolle i laget etter at Henning Berg tok over som hovedtrener i Stabæk.

LES OGSÅ:

  Stabæk-leder om Ohis nei til Kina: – Dette var en stor mulighet

Ohi takket nei til Kina-overgang 

– Forstår Ohi

Berg sier at han har forståelse for at spissen nå velger å gå til Molde.

– Han kommer til en klubb som skal kjempe om seriemesterskapet, og får trolig en rolle som toppspiss. Jeg må bare få ønske han lykke til. Han har gjort mye bra for Stabæk, sier Berg.

– Han vil forsøke noe nytt og dette er et skritt opp for ham, sier Berg.

– Molde ikke rival

Stabæk er tippet i bunnsjiktet av eliteserietabellen også i 2019. Den tradisjonsrike VG-lupen mener Stabæk ender på en 12. plass – altså trygg plass.

– Vi er jo tippet langt ned på tabellen med Ohi på laget. De tipsene blir vel ikke noe bedre når han er borte, sier Berg.

– Hva synes du om å selge en av dine beste spillere til en eliteserierival?

– Jeg ser ikke på Molde som en rival. De har helt andre rammebetingelser enn det vi har i Stabæk. Vi skal utvikle unge spillere og holde oss i eliteserien. Molde skal vinne eliteserien og kjempe om en plass i Europa. Får vi slike bud, så er Stabæk nødt til å selge. Det må vi i sportsavdelingen bare akseptere, sier Berg.