Skip to main content

Therese Manus til Henie Onstad

Therese Manus har danset og spilt piano under oppveksten, men kun på hobbybasis, poengterer hun. Nå bor hun i besteforeldrenes hus, men vokst opp i nabohuset.

Therese Manus har danset og spilt piano under oppveksten, men kun på hobbybasis, poengterer hun. Nå bor hun i besteforeldrenes hus, men vokst opp i nabohuset. 

Foto: NINA ABRAHAMSEN

Therese Manus (44) fra Landøya i Asker har fått jobben som kommunikasjonsdirektør på Henie Onstad Kunstsenter. 

Therese Manus starter i jobb som kommunikasjonsdirektør på Henie Onstad Kunstsenter i august, etter Gunhild Varvin fra Jar som har fått ansvar for De kongelige samlinger. 

– Jeg har alltid vært begeistret for Henie Onstad. Det er det kunstsenteret som står meg nærmest og som jeg har besøkt regelmessig gjennom livet. Det er et helt nydelig sted, med kvalitet til det ypperste i utstillingene. Jeg gleder meg til å jobbe med den dyktige og engasjerte gjengen der, sier Manus. 

Også direktør Tone Hansen på Henie Onstad gleder seg til å få henne inn i staben. 

– Hun er en superkraft med tung faglig kompetanse. Det er helt riktig tidspunkt å få henne inn nå - når vi skal nå ut til et bredere publikum, sier hun. 

Journalist 

Etter å ha ledet Kommunikasjonsforeningen i ti år, har Therese Manus et godt overblikk over hva som rører seg i faget.

– Jeg håper den erfaringen og kunnskapen jeg bringer inn, kommer til nytte for Henie Onstad Kunstsenter. Jeg gleder meg enormt til å bidra til utviklingen av tilbudet og Henie Onstad som destinasjon, sier Manus.

Hun har journalistikkutdannelse fra University of Westminster i tillegg til en del fag fra Universitetet i Oslo og har jobbet åtte år i Budstikka, blant annet med tv og som utgavesjef. Hun har senere tatt en master i kommunikasjon fra BI, hun er juryleder for NTBs språkpris og sitter i styret for TekstLab og Norsk barnebokinstitutt. Manus har tidligere også vært seksjonsleder i Nasjonalbiblioteket og kommunikasjonsrådgiver i Energi Norge.

Elsker sjøen

44-åringen bor på Landøya i Asker med samboer og to barn på 7 og 11 og har en voksen stesønn (27). For ti år siden tok hun og familien over hjemmet etter besteforeldrene hennes, Tikken og Max Manus, som var kjent motstandsmann og sabotør under andre verdenskrig, i tillegg til forfatter. 

– De var gode som besteforeldre - åpne og fine mennesker som var opptatt av at vi skulle ha egen tanker, ta vare på venner, demokrati og frihet – og bruke stemmeretten, forteller Manus som også er datter av karriererådgiver Mette Manus.

– Hun har alltid oppfordret broren min og meg til å velge den yrkesveien vi har lyst til og det som var riktig for oss – og det har jeg gjort. Det var lite føringer.   

Therese Manus har bare gode minner fra oppveksten på Landøya, ikke langt fra Sonia Henies hjem som nå er ute for salg. Hun husker godt hun lekte i verdensstjernens hage. 

– Landøya var et nydelig sted å vokse opp og den gang enda mer landlig enn i dag. Vi barna løp inn og ut hos hverandre og lekte i hverandres hager. Ikke minst er det nært sjøen, som betyr mye for meg, sier Manus som gjerne bader hele året. 

– I så måte er Henie Onstads beliggenhet perfekt.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.