Skip to main content

Dronning Sonja avlyser Henie Onstad-besøk

Henie Onstad kunstsenter på Høvik. 

Arkivfoto: Eyvind Menne

Det opplyser Slottet.

Dronningen skulle deltatt på en åpning av en utstilling på Henie Onstad Kunstsenter torsdag 2. januar, opplyser NRK mandag ettermiddag.

— Jeg kan bekrefte at utstillingsåpningen på Henie Onstad kunstsenter er tatt ut av Dronningens program, skriver Guri Varpe, kommunikasjonssjef ved Slottet til Budstikka i en sms.

Dronningen under en utstilling hun hadde på Henie Onstad. Her foran Inger Sitters maleri «Rødt», som Dronningen beskrev som «en kraftsalve fra en sterk dame». FOTO: KARL BRAANAAS

Foto: KARL BRAANAAS

Varpe ønsker ikke å utdype noe mer enn det.

Deltagelsen er nå tatt ut av dronningens program.  Oppdraget skulle være hennes første offisielle oppdrag etter Ari Behns dødsfall.

Bisettes 3. januar

1. juledag ble det kjent at forfatter og prinsessen Märtha Louises ektemann Ari Behn hadde tatt sitt eget liv. Han var bosatt i Lommedalen i Bærum.

Etter dødsfallet åpnet Lommedalen kirke opp dørene, i tillegg til at man åpnet for å sette frem lys utenfor kirken.

Behn skal bisettes i Oslo domkirke fredag 3. januar. 

Ifølge slottets program er neste oppdrag for kongeparet at kong Harald skal foreta den offisielle åpningen av Sverdrup-feltet i Nordsjøen 7. januar. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.