Skip to main content

Åpner kunstsenter etter korona-stengning

Henie Onstad Kunstsenters direktør Tone Hansen er glad for at senteret på Høvikodden gradvis åpner igjen. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. 

FOTO: NINA ABRAHAMSEN

Henie Onstad Kunstsenter åpner dørene igjen etter at de har vært korona-stengt siden 12. mars. 

Kunstsenteret på Høvikodden var blant institusjonene som tidlig stengte dørene. 

Allerede 12. mars ga de publikum beskjed om at de ville holde stengt fire uker fremover. Dette ble så utvidet, ettersom koronapandemien vokste. 

I dag kom nyheten om at senteret åpner 7.mai.

– Endelig kan vi åpne igjen. Dette har vi sett frem til siden 12. mars, sier direktør ved Henie Onstad Kunstsenter, Tone Hansen i en pressemelding. 

Åpner opp

Beskjeden kommer etter at myndighetene 30. april offentliggjorde nye retningslinjer for å opprettholde hensynet til smittevern. 

– Hvis vi fortsetter å ha kontroll på smittespredningen fremover, vil vi vurdere å tillate arrangementer for inntil 200 personer fra 15. juni, sa helseminister Bent Høie (H).

Samtidig kom kulturminister Abid Raja (V) med en nyhet som bidro til gradvis åpning for flere kulturaktører. 

– Fra 7. mai åpnes det for arrangementer på offentlig sted for inntil 50 personer dersom man kan overholde regelen om én meters avstand. Det må være også en ansvarlig arrangør som har oversikt over hvor mange personer som er til stede, sa Raja på pressekonferansen.

Redusert tilbud

På grunn av strenge tiltak vil det bare være maksimalt 50 personer som kan besøke utstillingene samtidig på Henie Onstad Kunstsenter. 

Restriksjonene setter tak for inntjening og åpningstidene til senteret er derfor noe redusert. De nye åpningstidene er fra onsdag til søndag fra 11 til 16. Mandag og tirsdag vil senteret holde stengt.

- Vi åpner huset for å gi publikum mulighet til å oppleve en fantastisk utstilling, ikke fordi det er økonomisk lønnsomt, sier Tone Hansen.

Digital visning

Henie Onstad Kunstsenter fikk nylig skryt av storavisen New York Times for sin satsing på den digitale kunstkanalen Henie Onstad Art Channel. 

Mens samfunnet har vært i lockdown, har kunstsenteret gitt publikum mulighet til å oppleve både kunst og konserter fra deres rikholdige arkiv via egen nettkanal. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.