Skip to main content

Vogntog kjørte i 20 km/t på E18 med «skrekkdekk»

SKREKKDEKK: Dekkene til det Litauen-registrerte vogntoget som ble stoppet på E18 i Bærum i natt, var så slitte at all mønsterdybde var borte.

Det var en grunn til at vogntoget holdt svært lav hastighet på E18 natt til torsdag.

Ved 00.45-tiden ble et utenlandsk vogntog stoppet på Blommenholm etter at det holdt så lav hastighet på E18 at politiet valgte å kontrollere det.

Kontrollen avslørte hvorfor føreren av vogntoget var svært sparsom med å gi gass.

– Vogntoget kjørte med dekk som ikke hadde mønsterdybde og som var svært slitte. Det kjørte i bare 20 km/t på E18 på grunn av føret som var i natt, forteller operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt.

Han opplyser at vogntoget var Litauen-registrert og føreren var fra Ukraina.

– Vogntoget ble tauet til Statens vegvesens trafikkstasjon på Billingstad der det sikkert vil gjenngå flere tekniske undersøkelser i løpet av dagen, sier Jøkling.

Føreren fikk beslaglagt førerkortet sitt. Politiet har også opprettet en anmeldelse.

REPORTASJE: Førerkortbeslag. Fartssyndere. Overvekt. Dette fant politiet på én vakt

– Dårlig utgangspunkt

Operasjonslederen er lite imponert over at føreren tok sjansen på å kjøre vogntoget med blankslipte dekk mens snøen lavet ned i natt.

– Det er et dårlig utgangspunkt når man har slike dekk. Politiet har intensivert kontrollen mot store kjøretøy, og i den grad vi kommer over slike tilfeller som i natt, så slår vi ned på det, sier Jøkling.

Tidligere denne uken hadde politiet sammen med Statens vegvesen og Arbeidstilsynet en storkontroll mot store kjøretøy på trafikkstasjonen på Billingstad. Det endte blant annet med at en fører ble Straffet med 92.000 kroner for overvekt.

Les flere nyheter i hendelsesloggen.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.