Skip to main content

Trafikkulykke på Griniveien og scooter med sommerdekk

KOLLISJON: To personer ble sendt til legevakten etter denne ulykken i krysset Griniveien/Nordveien på Østerås onsdag morgen.

To biler er involvert i en trafikkulykke på Griniveien. Også på E16 opp mot Sollihøgda har det vært problemer onsdag morgen.

Det er glatte veier og vanskelige kjøreforhold flere steder onsdag morgen på grunn av snøen.

Klokken 09.05 meldte politiet om en trafikkulykke i krysset Griniveien/Nordveien på Østerås.

– To personer er kjørt til legevakt, men skal ikke være alvorlig skadet, opplyser oppdragsleder i Oslo politidistrikt, Steinar Hausvik.

Det er to biler involvert.

– Ulykken skal ha skjedd da den ene bilen som kom ut fra en sidevei ikke klarte å stoppe for en annen bil, forteller han.

Borgen i Asker er det klokken 09.15 meldt om en bil som står halvveis i grøften i krysset Borgenveien/Huldreveien. Denne skal komme brått på.

I Vakåsveien i Asker måtte politiet bistå et polskregistrert vogntog med å få flyttet dette til et egnet sted for å legge på kjettinger da vogntoget fikk problemer i en bakke.

I SNØVÆRET ONSDAG MORGEN: – Egentlig litt koselig å sykle nå 

Ruset på sommerdekk

Det mest oppsiktsvekkende så langt er nok personen som valgte scooter som fremkomstmiddel på E16 ned fra Sollihøgda – med sommerdekk!

– Vi fikk melding om scooteren på Sollihøgda, og vi fikk kontroll på den litt lenger ned. Den ble stoppet av en UP-patrulje, sier Hausvik.

Scooteren skal ha kjørt svært sakte på det glatte føret, og blant annet sinket trafikken bak seg. Politiet meldte om hendelsen klokken 08.48.

– Føreren, en mann i 40-årene, mistenkes for kjøring i ruspåvirket tilstand og fremstilles for lege, fortsetter han.

Det også vært andre utfordringer på E16 mellom Sandvika og Sollihøgda.

– Litt tidligere i morges hadde noen vogntog som problemer på E16 opp mot Sollihøgda. Men dette skal ha løst seg nå, sa operasjonsleder Tore Solberg ved 08.50-tiden.

For de siste trafikkoppdateringene, klikk deg inn her.

HAR SENDT UT OBS-VARSLER:  Venter vanskelige kjøreforhold og kraftig vind

Advarer mot glatte veier

Vegtrafikksentralen forventer at kjøreforholdene Venter svært glatte veier utover dagen.

– Det er nok glatt på en del veier allerede, men når det kommer regn senere som kan fryse på bakken, kan det nok bli veldig glatt, forteller trafikkoperatør Hilde Bjørnstad.

Les flere artikler