Skip to main content

Ruter etter at busser endte i grøften igjen: – Vi er godt forberedt på snø

STÅR FAST: Busslinje 150 endte i grøften mellom Haslum og Bærums Verk ved Godthåb tirsdag formiddag.

To busser har endt i grøften i Gamle Ringeriksvei mellom Bærums Verk og Haslum tirsdag morgen og formiddag. Ruter mener bussene er godt nok skodd for vinterføre.

Ved 11.30-tiden endte busslinje 150 i grøften i Gamle Ringeriksvei ved Godthåb.

– Bussen skled av veien og ble stående fast. Passasjerene som var ombord, har blitt hentet av en annen buss. Ingen har kommet til skade, opplyser pressevakt hos Ruter, Kathrine Myhren.

Snøfallet gjør at det er utfordrende kjøreforhold, slik det også var for en uke siden Busser i grøfta skaper kaos .

I dag har to nye busser kjørt av veien på den samme strekningen. Også ved 8-tiden i dag morges endte en buss i grøften i bakken opp mot rundkjøringen i Griniveien.

– Jeg kom oppover bakken mot Haslum da jeg måtte stoppe. Da jeg skulle komme i gang igjen, hadde jeg ikke sjans. Jeg la meg godt ut til siden for ikke å sperre for mye for trafikken, og da kom jeg litt for langt ut, fortalte sjåføren til Budstikka i morges.

– Det er glatt på veiene, og det er jo meldt at det skal fortsette med nedbør utover ettermiddagen, noe som muligens vil gjøre at det blir utfordrende også senere i dag, sier Myhren hos Ruter..

Hun legger til at busstrafikken i Asker og Bærum stort sett har gått uten de store forsinkelsene tirsdag formiddag, sett bort fra de to bussene i Gamle Ringeriksvei og en Brøytebil og personbil kolliderte som gjorde at veien var stengt en periode.

 

I GRØFTEN: Da sjåføren skulle legge seg ut til siden for ikke å sperre for trafikken, kom bussen for langt ut og ble stående i grøften.

Kjører på helårsdekk

Det er ikke uvanlig at bussene sliter når det kommer snø av en viss mengde. Ruter hevder imidlertid at dekkene bussene er skodd med, er gode nok.

– Bussene som er i trafikk er skodd med helårsdekk, og vi er derfor godt forberedt på vanskelige kjøreforhold. I tillegg kan det settes på kjetting etter beov, opplyser Myhren.

Hun legger til at dekkene skal sjekkes ofte:

– Dekkene skiftes hver høst og skal sjekkes daglig av sjåføren som skal kjøre bussen. I tillegg sjekkes dekkene av en underleverandør flere ganger i året.

Hun legger likevel ikke skjul på at bussene kan få problemer under utfordrende kjøreforhold.

– Under visse forhold er veiene glatte, noe som selvfølgelig kan påvirke fremkommeligheten for bussene. Men det er ingenting som tilsier at dekkene ikke er gode nok, hevder pressevakten.

Det er Snart slutt på den kalde og fine vinteren , som etterhvert kan gå over til sludd og regn. Dermed kan kjøreforholdene forverre seg ytterligere utover dagen.

Beredskapsbusser står klare

Ruter opplyste tirsdag morgen at de er forberedt på snøværet.

– Foreløpig ser det tålelig greit ut, men det har vært noen forsinkelser og delinnstillinger. Ruter følger med på trafikken hele tiden og har ekstra beredskapsbusser som vi kan sette inn etter behov, forteller pressevakt hos Ruter, Kathrine Myhren.

Hun oppfordrer de som skal reise kollektivt, til å benytte reiseplanleggeren i Ruters app eller på ruter.no for å få oppdatert trafikkinformasjon.

Tregt på E18

Politiet opplyser ved 9-tiden at det ikke er meldt om ulykker på grunn av snøværet så langt denne morgenen. Det eneste politiet har måttet handskes med av trafikale hendelser, var en bil som fikk motorstans på E18 inngående ved Høvik kirke. Dette skapte naturligvis ekstra kø bakover.

På det meste tok det over halvannen time å kjøre fra Asker til Skøyen på E18 tirsdag morgen.

Følg morgentrafikken her for løpende oppdateringer.

Les flere nyheter i hendelsesloggen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.