Ved 02-tiden skal det, ifølge politiet, ha vært 11 eller 12 russebusser på stedet.

– Vi ble kontaktet og dro dit. Da patruljen ankom, var det 10 busser på stedet, etter at én eller to skal ha dratt rett før, sier politiets operasjonsleder Cathrine Sylju, som anslår at det på et tidspunkt var ca. 250 russ på stedet.

Hun forteller at det ble meldt om aggressiv stemning på stedet.

– Det hadde roet seg litt da vi kom, men én buss ble bedt om å skru ned volumet på musikken. Og bussene dro etter hvert fra stedet, sier Sylju, som har ett klart råd til ansatte ved døgnåpne serveringssteder:

– Blir det ampert eller ugreit når mange russ ankommer samtidig, er det bare å ringe politiet. Vi kommer og hjelper til.

McDonald's i Asker har flere ganger tidligere hatt problemer med russebråk.

På Fornebu ble flere russebusser bedt om å forlate stedet natt til 1. mai. Årsaken var støyende musikk, ifølge Sylju.

Mindreårige på strendene

Politiets ungdomspatrulje i Asker og Bærum var også på jobb om kvelden 30. april og natt til 1. mai. Patruljen rapporterte om store ansamlinger av ungdom i ungdomsskolealder, først og fremst på strender.

– Mange har drukket alkohol og hatt på lite klær. Vi er bekymret for situasjonene de unge kan havne i og oppfordrer foreldre til å hente ungdommen sin. Vi vil også rette en stor takk til natteravner og MC-ravner som stiller opp for å passe på de unge, skriver ungdomspatruljen på sin egen Facebook-side.

Det har ikke vært hendelser med mindreårige som har involvert politiets operasjonssentral, får Budstikka opplyst.