Skip to main content

Lastebiler med trøbbel på glatta – advarer mot vanskelige kjøreforhold

To lastebiler måtte legge på kjetting for å komme seg videre på Nesøya tirsdag kveld.

Foto: EVA GROVEN

To lastebiler fikk trøbbel på glatta på Nesøya tirsdag kveld. Det advares mot glatte veier etter et lite snøfall.

Det ventes mye nedbør og vind utover kvelden tirsdag og natt til onsdag. Meteorologen råder blant annet huseiere til å sikre løse gjenstander som kan bli tatt av vindkast.

Tidlig på kvelden begynte det å snø i Asker og Bærum. Dette gjorde at kjøreforholdene ble vanskelige på de mindre veiene.

– To lastebiler fikk problemer i Øverbergveien på Nesøya, men kom seg etter hvert videre etter å ha fått på kjettinger. Ellers er det ikke meldt om uhell eller hendelser som følge av været så langt, sier oppdragsleder Per-Ivar Iversen i Oslo politidistrikt.

Budstikka har også fått tips om at det skal være svært glatt ved avkjøringen til Strand fra E18 inngående.

Vegtrafikksentralen advarer mot at det kan bli svært glatt enkelte steder utover kvelden og natten.

– Dette været har jo vært meldt en stund, og at det kan bli veldig glatt i kveld og gjennom natten frem til morgentimene onsdag er ikke utenkelig, sier trafikkoperatør Nils Aae hos Veitrafikksentralen.

– Spesielt når det er spådd regn er vi ute og salter på forhånd slik at nedbøren ikke skal fryse på bakken. Men det er ikke til å unngå at det vil fryse på noen steder, så vi ber sjåfører kjøre forsiktig og avpasse farten etter forholdene, sier Aae.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.