Skip to main content

Lastebil og lett-mc i trafikkulykke ved Øverland

ALVORLIG SKADET: To gutter som satt på en lett-mc er sendt til sykehus, én i bevisstløs tilstand, etter en trafikkulykke i Gamle Ringeriksvei mandag morgen.

To unge gutter er sendt til sykehus med alvorlige skader etter en trafikkulykke på Øverland.

Et vogntog og en lett-mc var involvert i en trafikkulykke i Gamle Ringeriksvei mellom rundkjøringen ved Griniveien og Øverlandselva mandag morgen. Politiet fikk melding om ulykken klokken 08.49.

Nødetatene var raskt på plass.

– To unge gutter er sendt til sykehus med det som ser ut som alvorlige skader. Én er sendt til Bærum sykehus og én til Ullevål, forteller innsatsleder Brian Skotnes i Oslo politidistrikt.

Begge de skadde satt på lett-mc'en.

– Han ene var ikke bevisst da han ble fraktet til sykehus, men nummer to var ved bevissthet, sier politiets andre innsatsleder på stedet, Steinar Bjerke.

Ullevål sykehus opplyser noen timer etter ulykken at det var en 16 år gammel gutt som ble sendt bevisstløs til sykehuset. Han betegnes som alvorlig skadet.

Vestre Viken Helseforetak opplyser at 16-åringen som ble sendt til Bærum sykehus også ble lagt inn med alvorlige skader.

– Han har blitt operert og er fortsatt innlagt for observasjon, opplyser pressevakt Lena Skotland hos helseforetaket.

Traff vogntog i fronten

Lett-mc'en har kommet kjørende fra rundkjøringen der Gamle Ringeriksvei møter Griniveien og ned bakken i retning Godthåb.

– I den skarpeste høyrekurven ned bakken har mopeden mest sannsynlig sklidd og truffet et vogntog på siden i fronten, sier Bjerke.

Politiet omtalte kjøretøyet på to hjul konstant som moped, men Budstikka har fått bekreftet fra flere kilder at det dreier seg om en lett-mc.

Foreløpig er er politiet usikre på farten på de involverte kjøretøyene.

– Vi avhører føreren av vogntoget på stedet nå, men det er ingenting som foreløpig tilsier at det blir noe beslag av førerkort hans. De to skadde har vi ikke fått snakket med enda, sier Bjerke.

Gamle Ringeriksvei var stengt i rundt én time og 20 minutter etter ulykken. Klokken 10.10 meldte politiet at veien igjen er åpen for normal trafikk.

Les flere nyheter i hendelsesloggen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.