Skip to main content

Hund døde etter husbrann i Asker

Boligen det begynte å brenne i natt til mandag, fikk store røyk- og sotskader. Brannen startet i et rom i kjelleren.

Foto: Karl Braanaas

En hund omkom og en person ble sendt til legevakten etter en boligbrann i Asker.

Litt etter klokken 04 natt til mandag ble det slått full alarm etter melding om kraftig røyk fra en bolig i Gustav Wentzels vei i Asker.

Da nødetatene kom frem, kom det mye røyk fra kjelleren i huset.

– Da vi kom frem, var det veldig tett med røyk i hele huset. Brannen startet i et rom i kjelleren, sier vakthavende brannsjef i Asker og Bærum brannvesen, Anne Hjorth.

Brannvesenet meldte at de hadde seks biler på stedet for å få slukket brannen. Klokken 04.37 meldte de at brannen var slukket, og at det ble jobbet med utlufting og ventilering.

– Brannen var ikke spesielt vanskelig å slukke, for den begrenset til seg rommet i kjelleren. Men det var svært tett med røyk i hele huset, så tett at det var vanskelig å se, forteller brannsjefen.

Hund døde

Beboeren i huset hadde kommet seg ut da nødetatene kom til stedet, men en hund kom seg ikke ut.

– Etter at vi fikk slått ned varmen i huset, ble det sendt inn røykdykkere for å søke etter hunden. Den klarte seg dessverre ikke, sannsynligvis på grunn av røykforgiftning, sier Hjorth.

Hunden skal ha befunnet seg i en av etasjene over kjelleren.

Operasjonsleder i politiet, Vidar Pedersen, forteller at beboeren i huset ble sendt til legevakten for videre undersøkelser etter å ha pustet inn noe røyk.

– Brannstedet vil bli undersøkt etter hvert for å finne årsaken, forteller han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.