Skip to main content

Fratatt førerkortet etter over 700 kilo overvekt med bensin

Dunken på denne tilhengeren inneholdt nærmere 1.000 liter bensin, noe som betyr overvekt på nesten 760 kilo. Føreren ble anmeldt for flere forhold og fratatt førerkortet.

Foto: Politiet

Bilføreren blir ikke bilfører igjen med det første.

En patrulje fra Trafikkorpset i Oslo politidistrikt stoppet ved 14.30-tiden lørdag ettermiddag en privatbil med henger på Slependen etter mistanke om overvekt.

Resultatet ble, som politiet beskriver det, nedslående.

– Dette var en privatperson med en vanlig personbil som kjørte med en stor tilhenger. Oppå denne tilhengeren var det plassert en 1.000-liters dunk som var fylt med bensin. Som privatperson har man kun lov til å frakte 240 liter, dermed snakker vi om en overlast på nærmere 760 liter, forteller operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Tor Jøkling.

Samtykket ikke til førerkortbeslag

Den enorme overlasten medførte i tillegg en dominoeffekt av andre straffbare forhold.

– Fører ble anmeldt for mange hundre kilos overlast på tilhengerkulen bak på bilen, overlast på bakakslingen og manglende lastesikring. Dunken var nærmest bare plassert på tilhengeren, sier Jøkling.

I tillegg avslørte politipatruljen at føreren ikke hadde såkalt ADR-kompetanse, kompetansebevis eller ADR-merking på hengeren. ADR-kompetanse er noe alle førere som frakter potensielt farlig gods må ha for å vise at de kjenner til farene som er forbundet med å frakte slikt gods. Kjøretøy som frakter farlig gods, skal også ha et merke på seg som forteller hva slags gods som fraktes.

Dermed var det ingen bønn for mannen bak rattet; politiet beslagla førerkortet hans på stedet.

– Det samtykket han ikke til, men det har for så vidt ikke noe å si fordi førerkortet tar vi likevel. Saken vil bli etterforsket videre med tanke på hvilken reaksjon føreren kan vente seg og hvor lenge han blir uten førerkort, sier Jøkling.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.