Skip to main content

Forsøkt stukket med kniv på ungdomsskole i Asker

SØKER ETTER MISTENKT: Politiet rykket ut til Borgen ungdomsskole etter at to ungdommer røk i tøttene på hverandre tirsdag ettermiddag. Den ene skal ha blitt forsøkt stukket med en kniv.

To gutter i 15-årsalderen barket sammen på Borgen ungdomsskole tirsdag ettermiddag. Den ene skal ha blitt forsøkt stukket med kniv.

Klokken 14.49 fikk politiet melding om at to ungdommer hadde gått løs på hverandre på Borgen ungdsomsskole.

– Det er to gutter som skal ha barket sammen og den ene skal ha vist frem en kniv som han skal ha forsøkt å stikke den andre med, sier operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt.

Den unge gutten som skal ha blitt forsøkt stukket med kniven, er ikke fysisk skadet som følge av dette.

– Det har vært noen slag og spark, men vedkommende skal ikke ha blitt skadet av kniven, bekrefter operasjonslederen.

Funnet på bopel

Ved 15-tiden var politiet på stedet med flere ressurser og søkte etter mistenkte som forsvant etter hendelsen.

– Vi søker etter en navngitt person som vi antar befinner seg i området, sier Grøttum.

Klokken 15.45 melder politiet at de har kontroll på mistenkte.

– Han ble funnet på bopel. Vi har også kontroll på kniven som ble brukt, bekrefter Grøttum som opplyser at begge de involverte er i 15-årsalderen men at kun én av de er elev ved skolen.

Bakgrunnen for uoverenstemmelsen mellom de to er foreløpig uklart.

– Men vi anser saken på Borgen som mer eller mindre løst ettersom vi har kontakt med begge parter, kniven som ble brukt og åstedet. Vi vil jobbe videre med eventuelle vitner til hendelsen

Ikke lenger overrasket over knivhendelser

Operasjonslederen sier knivhendelsen på Borgen bare er én i en lang rekke saker som involverer unge personer og kniver.

– Vi er ikke lenger overrasket over omfanget av knivsaker og bruken av kniv. Vi er heller ikke overrasket over hvor unge en del av de involverte er. På Borgen var de 15 år, men vi har også eksempler fra Oslo der enda yngre ungdommer har blitt tatt med kniv, forteller Grøttum.

Politiet har de siste månedene satt inn ekstra ressurser for å forebygge bruk av kniv, blant annet gjennomførte de knivaksjoner to helger på rad i februar og mars. Der ble To mindreårige tatt med kniv i Asker .

– Dette er selvfølgelig noe politiet ser alvorlig på. Det er en farlig utvikling, sier Grøttum.

Tilhører et miljø

Skolens rektor Therese Fløtre kom raskt tilbake til skolen da hun fikk beskjed om hva som var skjedd. Hun bekrefter at ingen andre elever var involvert i slåssingen. Bare den ene av de to er elev på Borgen.

– Det er et miljø med noen få som vi jobber med, som også var involvert i knivstikkingen i Fredboes vei. Det er et miljø vi har under oppsikt.

– Hva gjør dere nå?

– Nå skal vi snakke med våre samarbeidspartnere i politi og barnevern og finne ut hva vi skal gjøre. Det er ikke så dramatisk som det kunne se ut som, men det blir tatt på alvor. For sånn kan vi ikke ha det, sier Therese Fløtre.

Har gjort flere tiltak

Assisterende skolesjef i Asker, Terje Larsen, forteller at kommunen jobber aktivt opp mot miljøet som de involverte skal ha tilhørt.

– Vi har hatt flere tiltak mot dette miljøet en stund, og prøvd å forbygge hendelser som dette, sier assisterende skolesjef Terje Larsen.

– Hvordan har dere gjort det?

– Som å utvide tilbudet på ungdomsklubben, oppfølging av den enkelte og samarbeid mellom barnevern, politi og slt-koordinator.

– Består dette miljøet av Borgen-elever hovedsakelig?

– De fleste hører til Borgen-miljøet, men ikke alle er elever på Borgen ungdomsskole.

– Har det blitt tøffere den senere tiden?

– Det er utfordringer vi har fulgt over tid, og problematikken har nok endret seg.

– På hvilken måte?

– Etter hva jeg kjenner til, er kniv-episoder noe ganske nytt.

Les flere nyheter i hendelsesloggen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.