Skip to main content

Buss på tvers og flere lastebiler skle av veien

SNØVÆR

Snøen som har kommet i natt og i dag tidlig har skapt det komplette kaos på flere veier i Asker og Bærum.

SISTE: Klokken 09.26 melder politiet på Twitter at problemene på E16 er løst, og at det nå er fin flyt i trafikken. På E18 begynner det også å nærme seg fin flyt i trafikken.

Onsdag morgen var det duket for snøkaos på veiene i Asker og Bærum, og det tok ikke lang tid før det tikket inn meldinger om både busser og lastebiler som sto på tvers av veien, eller hadde sklidd av veien.

  • Klokken 08.26: Tips om en buss som sto på tvers av veien og sperret kjørebanen i bakken før halsbukta på Nesøya. Dette er 300-400 meter inn på øya. Dette er andre gangen på én uke at det er trøbbel for bussen på øya. Bussjåføren måtte til slutt legge på kjetting på hjulene for å komme seg videre.
  • Klokken 08.33: Melding om buss som hadde kjørt seg fast i Drammensveien ved St1(oppover mot Drengsrud) Også her er ble veien helt sperret.
  • Klokken 08.34: Ble det meldt om en lastebil som skatpe problemer på Bærums Verk, og like etter fikk Budstikka beskjed om en lastebil som står fast på E16 oppover mot Sollihøgda, like etter Skui.
  • Klokken 08.50: Politiet Twitret om flere lastebiler som hadde sklidd av veien på E16 mot Sollihøgda, noe som førte til trafikale problemer.
  • Klokken 09.01:  Politiet Twitret om mange kjøretøy som sto fast på E16 opp mot Sollihøgda.

Dette ble konklusjonen fra Ruter etter buss-trøbbelet:

 

– Folk er forberedt

På tross av flere hendelser med busser og lastebiler, forteller trafikkoperatør Ole-Fredrik Haugen på Veitrafikksentralen at snøværet har skapt få problemer i Asker og Bærum.

– Folk er forberedt, det har vært vinter så lenge nå at det ikke er like overraskende, sier Haugen.

På E18 ble det meldt om kun ett vogntog som fikk trøbbel, og som stoppet for å legge om til kjettinger midt i veien.

Påkjørsel bakfra

Operasjonsleder Håkon Nilsen i Oslo politidistrikt kunne onsdag morgen fortelle om to hendelser i trafikken, som ikke nødvendigvis er grunnet snøfallet.  Nilsen forteller at en har blitt anmeldt etter å ha kjørt inn i en annen bil på Sandviksveien mellom Slependen og Sandvika.

– Det er én med litt smerter i nakken. Vi er fremme på stedet og i kontakt med de involverte, sier Nilsen.

På E-18 ved Slependen var det en lastebil med stans, i midtre felt, inngående.

– Den har nå kommet seg ut til høyre for veibanen, men det er fortsatt mye kø og trafikken snegler seg forbi.

Det er også en del trafikk på E-16 ved Vøyenenga og politiet har fått melding fra en forbipasserende om flere lastebiler som har kjørt av veien ved Brenna, utgående retning.

Oppholdsvær

Resten av onsdagen ser bra ut, med oppholdsvær og perioder med litt sol. Temperaturene vil ifølge Yr.no ligge mellom 1-3 grader. Torsdag blir det minusgrader igjen, noe som betyr at det kan bli glatt på veiene. Det er meldt oppholdsvær frem til fredag kveld. Da skal det begynne å snø igjen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.