"Noen har prøvd å snakke til personene som har bålet, men ingen respons, kun ufin oppførsel", skriver Oslo politidistrikt på Twitter.

Politiet ble varslet om grillingen like før klokken 20:00 onsdag kveld. Det er som kjent totalforbud mot bruk av åpen ild, etter det rekordvarme sommerværet med dertil hørende tørke.

Brannvesenet skal ha tilkalt politiet, etter at det skal ha oppstått munnhuggeri på stedet.

Ved 21-tiden onsdag melder politiet at grillingen var avsluttet da politibåten ankom stedet, og at bålbrennerne slipper unna uten noen reaksjon. Budstikka har forsøkt å komme i kontakt med politiets operasjonssentral en rekke ganger uten hell.

Totalforbud

Til tross for gjentatte advarsler fra politi og brannvesen, blir nødetatene nærmest daglig varslet om uvettig omgang med åpen ild utendørs.

– De aller fleste oppfører seg skikkelig. Men du har noen veldig få unntak, som rett og slett ikke har forstått hvor stor risiko de utsetter folk og natur for. Vi er veldig takknemlige for innbyggere som sier fra, sier beredskapssjef Sverre Junker i Asker og Bærum brannvesen.

 Følgende gjelder under et totalforbud:

  • Det er ikke lov å tenne opp små kaffebål, engangsgriller, kulegriller, bålpanner, gassgriller, stormkjøkken og andre kokeapparater med brennstoff i, eller i nærheten av skog
  • Det er ikke lov å tenne bål eller grille i strandsonen eller på øyene
  • Det er ikke lov å tenne opp bål eller grille på godkjente og tilrettelagte bål- og grillplasser