Skip to main content

Bil utbrent etter å ha begynt å brenne på E18

En Audi ble helt utbrent etter at den begynte å brenne på E18 torsdag kveld.

Politiet fikk meldingen om bilbrannen som startet på E18 inn mot Oslo klokken 18.04. Bilen som begynte å brenne fikk svingt av E18 og stanset i avkjøringsfeltet på Kjørbo, få meter fra politihuset i Sandvika.

– Vi fikk melding klokken 18.04 fra en annen bilist. Vi kunne se brannen via kameraet til Vegtrafikksentralen og så at det var full fyr i bilen. Den er helt utbrent, forteller operasjonsleder Vidar Pedersen i politiet.

Det ble full overtenning i bilen på E18 torsdag kveld.

Foto: Tipser

Avkjøringsrampen var stengt i forbindelse med brannen. Brannvesenet fikk slukket brannen ved 18.30-tiden, men det røyk fortsatt godt fra kjøretøyet.

– Har tatt alle servicer

Bilen som brant er en nyere Audi A6 med dieselmotor.

– Den er litt over fire år gammel, forteller bilens eier, Finn Wichstrøm fra Hvalstad.

Bilen hadde gått 82.000 kilometer og har vært på alle servicer, pluss EU-kontroll tidligere i år.

– Sånn sett burde Audien vært i tipp topp orden. Nå i ettertid tenker jeg på at kona sa før i dag at det var en litt rar lukt i den. Selv kjente jeg også en stikkende lukt i noen minutter før i dag, litt som aceton, men det var ingen røyklukt og den ble raskt borte, vurderer Wichstrøm.

Han er sivilingeniør og oppfinner i Aker-systemet, og liker også at familiens bil skal holde høy kvalitet. 

– Dette var ikke helt bra for Audi, sier han. 

Brannvesenet måtte slukke en voldsom bilbrann i avkjøringsfeltet på E18 torsdag kveld.

Foto: Per Erik Hagen

– Vi vet ikke noe om årsaken enda, men vil snakke med bilføreren og vitnet som meldte inn til oss for å forsøke å finne ut av det, sier Pedersen.

Det var kun føreren i bilen, og vedkommende er ikke kommet til skade. Føreren oppdaget hvit røyk fra dashbordet da bilen svingte av E18 mot Sandvika, og like etter var det full fyr.

Både føreren og en annen bilist forsøkte å slukke med apparater som lå i bilene, men det var nytteløst.

Bergingsbil er på stedet ved 18.50-tiden og fjernet bilen etter noe tid etter at den var blitt nok avkjølt. Den vil bli nærmere undersøkt.

Audien ble helt utbrent etter å ha begynt å brenne i Sandvika.

Foto: Per Erik Hagen
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.