– Det er meningsløst og trist, sier Joe Stian Eng, daglig leder for Smelters Mathus.

Natt til søndag tok en eller flere innbruddstyver seg inn i den lille matbutikken i Verksveien på Bærums verk. Eng ble vekket av en telefon fra vaktselskapet på Bærums verk handelssted søndag og orientert om hendelsen. Da vekteren kom til butikken, skal det ha ligget knust glass og mynter på bakken utenfor.

LES OGSÅ: Hærverk og innbrudd på Føyka: Tente bål midt på den nye kunstgressbanen

Ingen har foreløpig blitt pågrepet etter innbruddet.

Stjal kassen

– Noen har knust hoveddøren, gått etter kontantbeholdningen og fått med seg selve kasseapparatet. Heldigvis har de kun fått med seg et mindre beløp, sier Eng.

Han forteller at det er andre gang på to måneder butikken utsettes for innbrudd.

– Fremgangsmåten ved forrige innbrudd var påfallende lik, sier Eng.

LES OGSÅ: Innbrudd på Løkketangen

Ble varslet 01:40

Matvarene har derimot fått ligge i fred, og innbruddet fører ikke til at delikatesseforretningen måtte holde stengt, får Budstikka opplyst.

Operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt har opplyst at politiet gjorde kriminaltekniske undersøkelser på stedet i løpet av natten. Politiet ble varslet om innbruddet av en vekter rundt klokken 01:40 natt til søndag.

Smelters Mathus åpnet i 2015 og ligger i Verksgata på Bærums Verk. Butikken tilbyr kortreist, norskprodusert mat, blant annet fra lokale bønder.

LES OGSÅ: Biltauing gikk galt: To biler krasjet

Ordensforstyrrelse

Tidligere samme natt rykket politiet ut til puben Sir James i Sandvika etter melding om bråk. En person ble bortvist fra stedet og vil anmeldes for ordensforstyrrelse, opplyser operasjonsleder Grøttum.

Klokken 05:47 ble politiet varslet om en drosjekunde på Asker stasjon som hverken ville betale eller oppgi personalia.

– Det tok litt tid før patruljen ankom stedet, og da hadde situasjonen allerede løst seg, sier Grøttum.