Skip to main content

20 fikk kollektivfelt-bot: – Jeg reagerte bare spontant

VINKET TILBAKE: Føreren av den hvite elbilen la seg over i det midtre feltet og videre over i det venstre da han oppdaget politikontrollen onsdag morgen. Men politibetjenten så manøveren og vinket sjåføren tilbake igjen der det ventet et forenklet forelegg på 5.500 kroner.

To kollektivfeltkontroller på E18 i morgenrushet onsdag avslørte at ting ikke har blitt noe bedre. – Stabilt dårlig, mener politiet.

Trafikkorpset i Oslo politidistrikt gjennomførte to kontroller i kollektivfeltet på E18 inn mot Oslo onsdag morgen.

Først stilte de seg opp i lommen på Gyssestad før de ved 08.15-tiden forflyttet seg til kontrollommen på Blommenholm ved gamle Motorpool-bygget.

Totalt fikk 20 bilførere forenklet forelegg på 5.500 kroner etter å ha kjørt ulovlig i kollektivfeltet. Én av disse var fossilbil, mens resten av elbiler med kun én person i bilen. I tillegg ble en fører tatt for å kjøre uten gyldig førerkort.

– Det er som det pleier; stabilt dårlig, fastslår politioverbetjent Finn Erik Grønli i Trafikkorpset.

– Reagerte spontant

Én av elbilførerne som ble tatt, forsøkte å svinge inn i de ordinære kjørefeltene da vedkommende oppdaget kontrollen. Først over i det midterste feltet, deretter videre inn i det venstre.

Politibetjenten ønsket imidlertid ikke at sjåføren, som var alene i bilen, skulle slippe unna og stoppet delvis trafikken et øyeblikk for at elbilen skulle komme seg inn i kontrollommen. Etter litt rygging, var elbilen der den skulle være og sjåføren måtte konstatere at det ble en kostbar morgen.

– Kontrollen kom litt overraskende på meg, og jeg reagerte egentlig bare spontant, forteller sjåføren om manøvreren. Han ønsker ikke navnet sitt på trykk.

Sjåføren legger til at han skulle kjøre lengre enn han pleier denne morgenen, og i tillegg var litt sent ute.

– Men det var min skyld, og det sa jeg til politiet med en gang også. Jeg godtok boten og ble ferdig med saken, fortsetter han.

– Hva synes du om å få 5.500 kroner i bot etter å ha kjørt ulovlig i kollektivfeltet?

– Det er jo penger man kunne brukt på andre ting, men jeg tok boten og er ferdig med saken nå, understreker han.

Grønli i Trafikkorpset understreker at de forsøker å hanke tilbake igjen de som prøver på litt kreative løsninger i håp om å slippe bot.

– Vi gjør vårt beste for at alle som kjører ulovlig, skal få forelegget sitt. Sånn jeg ser dette, er det en bevisst handling, mener han.

Elektronisk forelegg

Nytt i dagens kontroll, er at foreleggene blir ilagt elektronisk. Tidligere har politibetjentene måttet skrive ut forelegget for hånd.

– Det er et pilotprosjekt som vi er de første av politidistriktene til å teste ut nå, vi startet med det forrige uke. Utrykningspolitiet er brukt dette i to måneder allerede. Tanken er at dette har kommet for å bli, slik at vi ikke skal gå tilbake igjen til å skrive ut forelegg for hånd, sier Grønli.

Dermed får ikke sjåføren som bøtelegges noe fysisk papir, men kun en elektronisk melding om betalingsinformasjon.

– Dette er en stor nyvinning for oss, og gjør prosessen mer effektiv, påpeker politioverbetjenten.

Les flere nyheter i hendelsesloggen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.