Skip to main content

Tråkker Fornebu rundt for kreftsaken i morgen

Turgruppa «Karitråkket» på Fornebu rusler til inntekt for Rosa sløyfe-aksjonen torsdag. Kari Lie (72) i rosa boblejakke er initiativtager.  

FOTO: PRIVAT

Kari Lie (72) flyttet alene til Fornebu, og dro i gang et sosialt nettverk med overskudd til å hjelpe andre.

Det er to år siden nyinnflyttede Kari Lie observerte alle de andre ensomme turgjengerne på Fornebu. 

– Jeg gikk alene, jeg òg. Skulle jeg ikke prøve å starte en turgruppe, funderte hun. 

I dag har «Karitråkket» 70 medlemmer med fast avtale om felles rusletur hver torsdag klokken 11. Denne torsdagen blir det en annerledes tur – til inntekt for Kreftforeningens Rosa Sløyfe-aksjon. 

Gjengen arrangerer med jevne mellomrom en tur med noe ekstra, og har tidligere vært for eksempel i polfarer Nansens hus. 

Men denne gangen ville de gjøre noe for andre. Den årlige brystkreftaksjonen var et formål som føltes nært og viktig for deltagerne. 

– Særlig i den alderen som vi er i, seksti pluss. Jeg mistet min beste venninne for noen år siden, sier Lie. 

Må ha samarbeidsavtale

Turentusiast Lie tok kontakt med Kreftforeningen for å stable på beina en offisiell avtale med Rosa Sløyfe-aksjonen. Dette er nødvendig, ifølge aksjonsleder Marit Sophie Egge. 

– Dette er viktig fordi deltagerne skal være sikre på at støtten går til Rosa sløyfe. Rosa sløyfe-logoen og er varemerkebeskyttet, og kun de som inngår en formell avtale med oss får tilsendt Rosa sløyfe-logoen.

Egge og kollegene er imponert over det store grasrotengasjementet Rosa Sløyfe-aksjonen skaper. 

– Lokale innsamlinger og arrangement betyr utrolig mye for Rosa sløyfe, både hva gjelder synlighet og økonomi. I fjor bidro lokale støttespillere med til sammen nærmere 2,8 millioner kroner gjennom ulike arrangement og aktiviteter, sier Egge. 

Penger til forskjellsbehandling

To runder skal turgruppa gå på torsdag, én klokken 11, og igjen klokken 18. Tilfeldigvis er turen lagt samtidig med Fornebusenterets femårsjubileum. Det håper turgeneral Lie vil ha en positiv effekt på innsamlingen. 

«Karitråkket farger Fornebu rosa» tar et minimumsbeløp som inngangspenger. Inntektene går uavkortet til Kreftforeningen og Brystkreftforeningen. De har i år varslet at pengene skal gå til forskning på persontilpasset brystkreftbehandling. 

For kvinner i Asker og Bærum er brystkreft den vanligste kreftdiagnosen gitt i årene 2008 - 2017, ifølge Folkehelseinstituttets statistikkbank. Den vanligste diagnosen er tykk- og endetarmskreft. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.