Skip to main content

Lege fra Bærum ble ridder

Jannicke Mellin-Olsen fikk diplomet fra kansellisjef Mette Tverli ved Slottet.
Jannicke Mellin-Olsen fikk diplomet fra kansellisjef Mette Tverli ved Slottet.
FOTO: PRIVAT

Jannicke Mellin-Olsen fra Haslum er utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden.

Hun fikk prisen under en seremoni i Oslo fredag, melder Vestre Viken i en pressemelding. Mellin-Olsen er til daglig anestesilege ved Bærum sykehus. Legen mottar utmerkelsen for sin innsats for norsk klinisk samfunnsmedisin, både nasjonalt og internasjonalt.

– Jeg har null barn, lar meg lett begeistre og tenker raskt «dette må vi gjøre noe med». Så går jeg på. Det er sånn jeg er laget. Det å jobbe sammen med andre mot et felles mål og trekke på hverandres ressurser, det er utrolig stimulerende, sier Jannicke Mellin-Olsen.

Internasjonalt verv

Hun har blant annet vært president i World Federation of Societies of Anesthesiologists (WFSA). I fire år var hun leder for 500.000 anestesileger i 150 land, et verv hun avsluttet i 2020.

Mellin-Olsen er oppvokst i Bærum og har jobbet mye ved Bærum sykehus.

– Der trives jeg utrolig godt. Selv om det ikke er et universitetssykehus, har jeg sett verdien av at det er mye breddekompetanse i veggene der. Jeg synes Bærum sykehus er et helt fantastisk sykehus og helt passe stort å jobbe på. Og mange dyktige og trivelige mennesker å jobbe sammen med, mener Haslum-legen.

Roses av ledelsen

Lisbeth Sommervoll, administrerende direktør i Vestre Viken HF, fastslår at Mellin-Olsen har satt spor.

– Det er en del mennesker som gjør seg bemerket. Noen utmerker seg til og med. Men det er få som faktisk gjør en forskjell, og som setter spor etter seg. Jannicke Mellin-Olsen er et slikt menneske, uttaler Sommervoll i pressemeldingen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.