Skip to main content

– Jeg var ikke kjent med sammenkomsten

Bjørg Dysthe er smittevernoverlege i Bærum.

Foto: KARL BRAANAAS

Bærums smittevernoverlege Bjørg Dysthe innrømmer at barna hennes hadde fest der gjester hadde koronasymptomer mens hun og mannen var bortreist. 

«Jeg og min mann var forrige helg bortreist og ikke kjent med at det var en sammenkomst hos oss», skriver Bjørg Dysthe (63), smittevernoverlege i Bærum i en e-post sendt til Budstikka fredag ettermiddag klokken 15.

Innrømmelsen om hjemme alene-festen kommer etter at Budstikka publiserte en sak i formiddag om at det var fest hjemme hos Dysthe i Tennisveien på Vestre Aker i Oslo forrige helg der koronasmitte kan ha blitt spredt

Ifølge Dagens Næringsliv, som omtalte saken først torsdag kveld, skal flere av de 40 gjestene  ha fått påvist korona i ettertid. 

Det stemmer ikke, ifølge Dysthe. Hun sier til Budstikka at det pr. lørdag 8. august ikke er påvist at noen av de som var på festen i hennes hus, har covid 19. Arbeidet med det å få testet alle pågår nå, samt et omfattende smittearbeid.

Smittede på festen

På direkte spørsmål om hvorvidt noen med smitte befant seg på den aktuelle festen i Tennsveien, svarer bydelsdirektør for Vestre Aker, Elisabeth Vennevold, følgende:

– Det stemmer. 

Vennevold har ikke kjennskap til om hvorvidt noen ble smittet på den samme festen. Det er mange av de samme personene som har vært på de mye omtalte «vestkantfestene».

Maks 20 personer

I et halvt døgn avslo Dysthe å kommentere Budstikkas spørsmål knyttet til festen, som er brudd på smittevernbestemmelsene. Gjeldende regler fastslår at det er frarådet å samle mer enn maksimalt 20 mennesker i private hjem. Personer med symptom på korona skal holde seg hjemme. 

Fredag formiddag svarte Dysthe slik på Budstikkas spørsmål om festen i Tennisveien forrige helg: «Jeg ønsker ikke å kommentere noe som har med mitt privatliv å gjøre.»

– Opptatt av å overholde smittevernregler

Budstikka forsøkte fredag ettermiddag å få til et nytt muntlig intervju med Bærums smittevernoverlege for å utdype saken, hva som får henne til å bekrefte forholdet nå – og hvorfor hun ikke gjorde det med en gang hun fikk spørsmålet.

Budstikkas sjefredaktør reagerer i en kommentar kraftig på Bærum kommunes håndtering av saken.

I e-posten fredag ettermiddag skriver Bjørg Dysthe følgende:

«Som smittevernoverlege er jeg selvsagt opptatt av å overholde smittevernregler, både i jobb og privat. Jeg synes det er leit at fokus her dreies rundt min person og er av den oppfatning at forhold knyttet til mine barn, selv om de er voksne, er en privatsak.

Da jeg ble kjent med at det hadde vært flere fester i Vestre Aker, også i mitt hjem, og at deltagere på disse hadde forkjølelsessymptomer, bidro jeg umiddelbart til at det ble foretatt testing og at andre deltagere ble informert slik at disse kunne ta sine forholdsregler og smittesporing kunne starte. Det er en alvorlig økning i antall smittede unge i flere kommuner.»

Torsdag kveld hadde to personer fra Bærum testet positivt på covid-19 i kjølvannet av vestkantfestene. Fredag økte tallet til tre.

Har du tips om denne saken? Send oss en e-post!

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.