Skip to main content

Helseprosjekt får pengestøtte

Prosjektet «Innovasjonsnettverk for forebyggende helsetjenester for eldre» i Bærum kommune er tildelt 200.000 kroner i støtte fra Viken fylkeskommune.

Prosjektet «Innovasjonsnettverk for forebyggende helsetjenester for eldre» i Bærum kommune er tildelt 200.000 kroner i støtte fra Viken fylkeskommune.

ILLUSTRASJONSFOTO: TRINE JØDAL

Fire helseprosjekter er nylig tildelt til sammen 900.000 kroner fra Viken fylke.

Støtten kommer fra Viken fylkeskommunes regionale innovasjonsprogram 2019/2020. Blant prosjektene er det som kalles «Innovasjonsnettverk for forebyggende helsetjenester for eldre» i Bærum kommune, som får 200.000 kroner. 

De øvrige er Lillestrøm helseklynge (300.000 kroner fra Viken og samme beløp fra Oslo kommune) og to prosjekter i regi av Norway Health Tech (til sammen 400.000 kroner fra Viken og 500.000 kroner fra Oslo). 

Norway Health Tech (tidligere Oslo Medtech) er Norges største helseklynge med til sammen 270 medlemsorganisasjoner og er en del av Forskningsparken ved Universitetet i Oslo. Daglig leder er Kathrine Myhre fra Jar, og styreleder er Carl Christian Gilhuus-Moe fra Hosle.

Nøkkelnæring

– Mens inntekter fra andre store næringer vil avta, kan helsenæringen vokse til å bli en nøkkelnæring i Norge. Derfor er det spesielt viktig for oss å støtte helseprosjekter. Vi ser nå at disse prosjektene kan møte utfordringene næringen står overfor og fremme innovasjon og vekst, sier fylkesråd for næring Johan Edvard Grimstad (Sp) i en melding fra Viken.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.