Skip to main content

Fylkesmannen åpner tilsynssak mot Vallerhjemmet

Nå åpner Fylkesmannen tilsynssak mot Vallerhjemmet.

Nå åpner Fylkesmannen tilsynssak mot Vallerhjemmet.

FOTO: EVA GROVEN

– Vi besluttet i dag å åpne tilsynssak mot Vallerhjemmet, sier fylkeslege Marianne Skjerven-Martinsen.

– Bakgrunnen for tilsynet er at pasienter ved Vallerhjemmet er døde på grunn av covid-19, sier fylkeslege Marianne Skjerven-Martinsen.

Ifølge henne er det flere spørsmål Fylkesmannen vil ha svar på etter å ha sett Bærums rapport fra Vallerhjemmet, og vært i god dialog med kommunen

Fylkeslege Marianne Skjerven-Martinsen skal undersøke om pasientene ved Vallerhjemmet har fått forsvarlig helsehjelp,

Fylkeslege Marianne Skjerven-Martinsen skal undersøke om pasientene ved Vallerhjemmet har fått forsvarlig helsehjelp,

FOTO: FYLKESMANNEN

 – Vi skal undersøke om pasientene har fått forsvarlig helsehjelp, og om Vallerhjemmet gjorde de tiltakene som var forventet, gitt de vanskelige rammene som var i starten av koronapandemien, sier hun.

– Det vi vil undersøker med tilsynet er hvordan smitteutbruddet ble oppdaget, hendelsesforløpet, bemanningssituasjonen og hvilke smitteverntiltak institusjonen satt inn overfor de smittede pasientene- og hvordan friske pasientene ble beskyttet mot smitte, sier fylkeslegen. 

Fylkesmannen vil også vurdere hvordan ledelsen ved Vallerhjemmet og ledelsen i kommunen fulgte opp den alvorlige situasjonen.

Styrke sikkerheten

– Hovedformålet med alle tilsyn er å styrke pasientsikkerheten og kvaliteten i helse- og omsorgstjenestene. I denne spesielle situasjonen med en pandemi, vil fokuset være ekstra rettet mot eventuelle forbedringspunkter i forbindelse med smitteutbruddet, og hva som kan læres av disse i fremtidige utbrudd i andre sykehjem, sier hun.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.